Budimo u kontaktu

LIGA ŠAMPIONA

IMAJU ISKUSTVO Zvezdin kvartet treći put u Ligi šampiona (FOTO+VIDEO)

Mirko Markovic

Objavljeno

,

Fudbaleri Crvene zvezde (Foto: Starsport)

Pet igrača Crvene zvezde već nosilo dres našeg najtrofejnijeg kluba u elitnom evropskom takmičenju. Sledi u utorak gostovanje šampionu Evrope, Mančester Sitiju. Novi spektakl za crveno-bele u najboljem klupskom takmičenju sa ulogom totalnog autsajdera.


Italija: Na meču Salerfnitana – Torino, naša kladionica nudi kvotu 2.50 za igru ug 2P2+.


Mnogo je bilo kadrovskih promena u redovima srpskog šampiona u poslednje četiri godine od prethodnog učešća u najelitnijem evropskom takmičenju, ali su petorica već igrali protiv najboljih klubova na Starom kontinentu.
Naime, prethodna, ali i jedina dva puta u 21.veku kad je srpski šampion bio učesnik Lige šampiona (sezone 2018/19. i 2019/20.) u timu su bili golman  Zoran Popović, Mirko Ivanić, Nemanja Milunović, Milan Rodić i Miloš Degenek.

Miloš Degenek i Milan Rodić (Foto: Starsport)

Nijednom crveno-beli posle učešća u Ligi šampiona nisu prezimili u Evropi. U sezoni 2018/19. grupa je bila izuzetno jaka (PSŽ, Liverpul, Napoli). Srpski predstavnik je te godine osvojio četiri boda i zabeležio jednu od najvećih pobeda na Marakani protiv Liverpula, dok su sezonu kasnije u grupi bili uz Bajern, Totenhem i Olimpijakos i osvojili bod manje. Malo je nedostajalo timu Vladana Milojevića da se tada plasira u Ligu Evrope, ali je nedostajalo sreće u Pireju protiv grčkog predstavnika (0:1).

Oba učešća sa Zvezdom u najelitnijem evropskom takmičenju imaju Rodić i Degenek. Golman Popović nije debitovao, ali bio je registrovan. Među stativama je bio jedan od junaka generacije, Milan Borjan. I ove sezone će teško Popović do minuta. Prvi golman, Omri Glazer, možda je i jedini siguran u startnoj jedanaestorici, dok se za drugog golmana nameće Nikola Vasiljević.

LEVI BEK PIŠE SEDMU SEZONU

Milan Rodić je jedan od igrača koji su učestvovali u usponu Crvene zvezde počevši od 2017. Iskusni bek je u najtrofejnijem srpskom klubu već šest godina i za to vreme je iskusio igranje Lige šampiona u dva navrata. Zabeležio je za dve sezone ukupno deset mečeva i umnogome pomagao defanzivno i ofanzivno. U karijeri je pre Crvene zvezde Rodić nosio i dres Zenita, ali sa klubom iz Rusije nije uspeo da ostvari plasman u najelitnije evropsko takmičenje.

 

Još jedan od junaka Zvezdinih rezultata u prošlosti, Miloš Degenek, zabeležio je 12 mečeva u Ligi šampiona za srpskog šampiona. Junak iz Salcburga bio je nezamenjivi deo odbrane crveno-belih u periodu dok je trener bio Vladan Milojević. Uz El Fardu Bena, najbitnija je figura Zvezdinog prolaska u Ligu šampiona. Australijski reprezentativac je bio velika Baharova želja, pa je ovog leta treći put obukao dres najtrofejnijeg srpskog kluba. Predviđen je da, uz Dragovića bude deo štoperske linije, ali dolaskom Đige i prisustvom Spajića i Mijailovića konkurencija je velika. Ukoliko ne zaigra na mestu centralnog beka, postoji mogućnost i da bude uz desnu aut liniju.

IVANIĆU VAŽNA ULOGA

Pored trojice Zvezdinih prvotimaca koji su u obe sezone bili deo kluba iz Ljutice Bogdana u Ligi šampiona, u drugom mandatu crveno-belih u najjačem takmičenju Starog kontinenta prvotimci su bili i Mirko Ivanić i Nemanja Milunović.

Mirko Ivanić (Foto: Starsport)

Mirko Ivanić, do pre četiri godine crnogorski reprezentativac je u sezoni 2019/20. igrao dva meča, jer tada nije bio u prvom planu. Dolaskom Dejana Stankovića je Ivanić se preporodio i ove sezone će predstavljati jednu od najbitnijih karika u mašineriji Crvene zvezde. Početak aktuelne sezone nije bio najbolji, imao je problema sa povredom, ali to je sada iza njega i spreman će dočekati prvi duel sa šampionom Evrope. U sastavu ekipe Baraka Bahara, Ivanić je na terenu, uglavnom, poziciioniran iza napadača.

MILUNOVIĆ NA KLUPI

Nemanja Milunović je bio jedan od najboljih pojedinaca crveno-belih u sezoni 2019/20. Stameni defanzivac je u utakmici sa Olimpijakosom u Beogradu postigao gol i tako umnogome doprineo jedinoj pobedi srpskog šampiona te godine u elitnom takmičenju (3:1).

Nije to bio prvi put da je Milunović igrao Ligu šampiona. Četiri godine pre mečeva za Crvenu zvezdu, Milunović je igrao grupnu fazu i sa BATE  Borisovim gde je takođe jednom bio precizan.

Marko Stamenić (Foto: Starsport)

U elitnom takmičenju sa bivšim klubovima učestvovali su Aleksandar Dragović, Marko Stamenić i Piter Olajinka.

Kliknite da ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.