Budimo u kontaktu

ABA LIGA

JOŠ BEZ DRUGOG FINALISTE Partizan sipao trojke u Ljubljani, pa stao! Odlučuje meč u Beogradu (VIDEO)

Radomir Djurovic

Objavljeno

,

Kevin Panter (Foto: ABA liga/Cedevita Olimpija/Ales Fevzer)

Igraće se “majatorica”. Košarkaši Cedevita Olimpije izjednačili su na 1:1 u polufinalnoj seriji ABA lige. Oni su u drugom meču u Ljubljani savladali Partizan sa 95:83 (29:26, 22:15, 22:19, 22:23). Ko će u finale na megdan Crvenoj zvezdi znaće se sledećeg utorka kada se u Beogradu od 20 igra treći, odlučujući meč.


BUGARSKA: U sredu od 18 igraju Botev Vraca – Hebar, a u kladionici MaxBet je kvota na pobedu gostiju 1.75.


Kao što se očekivalo, bila je ovo potpuno drugačija utakmica nego ona koju su crno-beli dobili u Beogradu sa ubedljivih 85:70. Od starta se vodila izjednačena borba, a ekipe su se smenjivale u vođstvu.

Prvi period su obeležile trojke, a bilo ih je ukupno 11. Domaći su ubacili šest, a gosti pet. Najlepši momenat se dogodio u poslednjoj sekundi kada je Dante Eksum pogodio sa pola terena uz zvuk sirene. Tribine dvorane Stožice su bile pune, a Partizan je imao dobru podršku svojih navijača.

U drugom periodu je postignuta samo jedna trojka, a dao ju je Jogi Ferel, ali uzbuđenje nije izostalo. Sama završnica je pripala timu iz Ljubljane, koji je poveo pred kraj poluvremena sa 51:41, a to je prva dvocifrena prednost nekog tima u ovom meču. Dodatni problem za Partizan je što je tada Uroš Trifunović već imao četiri lične greške.

Na startu trećeg perioda Jam Madar je pogodio trojku, a potom je Kevin Panter poentirao za dva, pa je prednost rivala prepolovljena (51:46). Prišli su crno-beli na 53:51, ali je onda Edo Murić pogodio trojku.

Ponovo je kraj četvrtine protekao u mnogo boljoj igri domaćih. Crno-beli su promašivali trojke, ali su ih Ljubljančani pogađali. Posebno su značajne trojke Mirka Mulalića uz faul Kevina Pantera, a potom i Matica Rebeca za najveću prednost na meču 73:59.

Izabranici Željka Obradovića su već tada bili u konopcima. Šut za tri ih nikako nije služio, a sa druge strane se razigrao Matic Rebec. Kako je vreme odmicalo bilo je jasno da će ova dva tima i treći put da se sastanu u ovoj seriji.

CEDEVITA OLIMPIJA – PARTIZAN 95:83 (29:26, 22:15, 22:19, 22:23)

Dvorana: Stožice u Ljubljani.

Gledalaca: 9.233.

Sudije: Miloš Koljenšić, Luka Kardum, Denis Hadžić.

CEDEVITA OLIMPIJA: Rebec 6, Ferel 21, Radović 4, Jeremić 9, Alibegović 9, Murić 10, Mulalić 6, Matković 8, Omić 10, Dragić 12.

PARTIZAN: Ledej, Panter 24, Smailagić 8, Papapetru 2, Eksum 16, Naneli 14, Lesor 11, Trifunović, Madar 8.

PROČITAJTE JOŠ:

IMA NOVI KLUB Ništa od snova navijača Partizana da će da se vrati Nikolić, prvi put ide van Evrope

Zemunelo je naš!

Kliknite da ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.