Budimo u kontaktu

Ostali sportovi

JOŠ JEDNO ZLATO Datunašvili drugi put uzastopno svetski šampion u rvanju

Radomir Djurovic

Objavljeno

,

Zurabi Datunašvili (Foto: Starsport)

Srpski rvač grćčko-rimskim stilom Zurabi Datunašvili osvojio je zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu koje se održava u Beogradu. On je u finalu kategorije do 87 kg pobedio Turpana Bisultanova iz Danske sa 6:2.


BRAZIL: U ponoć igraju Gojas – Flamengo, a u kladionici MaxBet je kvota na pobedu gostiju 1.58. 


Datunašviliju je ovo drugo uzastopno svetsko zlato jer je prošle godine bio šampion u Oslu. Takođe, ovo je drugo zlato za Srbiju ove nedelje, a prvim se okitio Ali Arsalan.

Zurabi je odlučno krenuo u finalu, napravio je šulter i poveo sa 4:0. U drugoj rundi je danski rvač uspeo da smanji na 4:1, ali je Datunašvili osvojio još dva poena. To je bio uvod u slavlje.

On je mlad rvač i mislim da će posle tri godine moći da me pobedi. Uhvatio sam pravi momenat, bacio ga i rešio finale. Hvala Srbiji i mom timu. Ova dva zlata su kruna 21 godine bavljenja rvanjem – rekao je Datunašvili i dodao:

Srbija mi je dala dušu. Dugo me nije bilo u svetskom vrhu. Hvala mom treneru Stojanu Dobrevu.

PROČITAJTE JOŠ:

Arsalan posle svetskog zlata podigao tri prsta i uzviknuo: Živela Srbija! (VIDEO)

SRBIJO, IMAŠ ŠAMPIONA PLANETE! Arsalan osvojio zlato na SP u rvanju

Kliknite da ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.