Budimo u kontaktu

KATAR 2022

JUNAK DANA Što bi klinci rekli – prešao je igricu

Radomir Djurovic

Objavljeno

,

Lionel Mesi (Foto: Beta/AP)

U Srbiji se kaže “treća sreća”, a u Argentini verovatno kažu “peta sreća”. Lionel Mesi je na svom petom Mundijalu uspeo da osvoji svetsku titulu i tako postao besmrtan. Osvojio je sve trofeje koji postoje u fudbalu.


RUMUNIJA: U ponedeljak od 19 igraju FCSB – Botošani, a u kladionici MaxBet je kvota na pobedu domaćina 1.40.


Od prvog meča i duela sa Saudijskom Arabijom vodio je “gaučose” i pokazao da je pravi lider ekipe. To je potvrdio i u finalu protiv Francuske. Dao je prvi gol, iz penala, potom je zatresao mrežu i u produžetku.

Pošto ni to nije bilo dovoljno morao je da bude precizan i u penal seriji. Nije mu ni tada zadrhtala noga pred Ugom Lorisom, pa je i treći put ove nedelje savladao francuskog golmana.

Lionel Mesi je sa Barselonom osvojio sve klupske trofeje, sa Argentinom je bio olimpijski šampion u Pekingu 2008. godine. Ipak, sa seniorskim timom nije nikada uspeo da prigrli neki trofej… Sve do prošle godine.

Prošlog leta su Argentinci osvojili Kopa Amerika pobedivši u finalu domaćina takmičenja i velikog rivala Brazil. Posle tri poraza u finalima i jednog trećeg mesta, ovo je bilo potrebno Argentincima da shvate da mogu da naprave korak dalje na Mundijalima.

I napravili su ga. Od starta i prvog meča sa Saudijskom Arabijom je bilo jasno da neće biti lako. Nije bilo lako ni u finalu, gde su “gaučosi” ispustili prednost od dva gola. Ispustili su i 3:2 u produžetku. Ipak, nisu klonuli duhom, znali su šta im je cilj i išli su ka njemu. Za to su nagrađeni.

Mesi sada može da se pohvali da je osvojio sve trofeje u fudbalu, što bi mladi rekli – prešao je igricu. Dugo je bio u senci slavnog Dijega Maradone, koji je 1986. bio šampion sveta u Meksiku. Sada može da kaže da je osvojio sve što i on.

Rasprava o tome ko je bolji, Mesi ili Maradona, dobija sada novo poglavlje.

PROČITAJTE JOŠ:

Svi su u transu, kao da je cela Argentina na ulicama! (VIDEO)

Mesija pitali da li mu je ovo poslednji meč za reprezentaciju, a odgovor je oduševio sve Argentince

1 komentar

1 komentar

  1. Iz šljivika

    19.12.2022. at 07:42

    Ništa gore od veštačkog uzdizanja kulta ličnosti. Junak dana bio je golman Argentine, ne samo zbog penala već odbrane u poslednjem napadu francuza, jedan na jedan.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.