Budimo u kontaktu

OSTALE LIGE FUDBAL

KAKAV ĆE TO SUPERKLASIKO DA BUDE!? Suarez u Riveru, Kavani u Boki, a pominju se još Vidal, Hames, Borha…

Darko Noveski

Objavljeno

,

Kavani bi mogao da udari na Suareza (Foto: Printscreen)

Tlo u Argentini podrhtava, River Plejt i Boka juniors se utrkuju ko će početkom leta da vrati zvezde iz Evrope u svoje redove. Ako im se ostvare planovi, čeka na istinski spektakl.


EP U19 Srbija u Slovačkoj igra protiv Izraela. Verujemo u generaciju Marka Lazetića, Đorđa Gordića i drugara. Kvota na “keca” u kladionici MaxBet je 2.00.


Deluje da se oba giganta iz Buenos Ajresa pojačavaju za završnicu Kopa Libertadores. Već 28. juna na programu su utakmice osmine finala, Boka igra protiv superjakog Korintijansa, dok će River da ukrsti koplja sa Velezom. Superklasiko je moguć u polufinalu, a to bi po zvučnim imenima mogao da bude najjači derbi Buenos Ajresa u prethodnih 20 godina, a možda i više.

River i Boka su pokazali veliko interesovanje za povratak vedeta iz Evrope. Tako na Monumentalu kao prvu želju žele Luisa Suareza. Urugvajcu je istekao ugovor sa Atletiko Madridom, a River Plejt je za sada najkonkretniji u želji da dovede sjajnog napadača. “Milioneri” uskoro ostaju bez Hulijana Alvareza koji se seli u Mančester siti. Maresljo Galjardo je poslao jasnu poruku upravi da mu što pre dovede novog napadača. Izbor je pao na Luisa Suareza. Ipak, Urugvajca nije lako dovesti.

“El Pistolero” na stolu ima ponude Atalante, Real Sosijedada, Aston Vile, Lacija, klubova iz arapskih zemlaja, Holandije, Turske i Nemačke. Direktor Rivera Enco Frančeskoli zagolicao je maštu navijača:

– Razgovarao sam sa njim, poznajem ga, poštujem ga. Želimo ga, nudimo mu šansu da dođe u argentinski fudbal, u instituciju kao što je naš klub, da igra ozbiljan takmičarski fudbal i da se na najbolji način pripremi za Mundijal. Ništa više nije na nama, odluka je samo na njemu.

Druga želja River Plejta je sjajni Kolumbijac Migel Borha. Sjajni napadač koji je nekada rešetao mreže u dresu Palmeirasa. Sada je u Atletiko junioru iz Kolumbije i postigao je osam golova na 11 utakmica. Kolubijci su otkupili svega 50 posto ugovora od Palmeirasa za 3,5 miliona dolara, a sada traže pet. Navodno, River je sve dogovorio sa oba kluba i sada ostaje da samo Kolumbijac potpiše.

BOKA JUNIORS IMA DUŽU LISTU ŽELJA

Prva je “El Matador”. Huan Roman Rikelme je potvrdio da pregovara sa Edisonom Kavanijem oko dolaska na “Bombonjeru”:

– Pričao sam sa Kavanijem i verujem da će sledeće godine uz božju pomoć doći kod nas. Još u decemebru mi je rekao da želi da zaigra za Boku. Odgovorio sam mu da je jedini problem što bi stadion mogao da se sruši ako zaigra za nas. Nemam dilemu da će Kavani zaigrati za Boku – rekao je Rikelme.

Edison Kavani trenutno nema druge ponude sem Bokine. Slobodan je agent i iz dana u dan rastu procenti za njegov dolazak na “Bombonjeru”. Urugvajac nije jedina želja plavo-žutih.

Druga velika želja je Arturo Vidal. Čileanac ima još godinu dana ugovora sa Interom, ali ga najverovatnije neće odraditi. Naime, plata bi trebalo da mu bude 9,5 miliona evra, a Inter ima klauzulu da mu ispalti četiri miliona evra i da se sporazumno rastanu. Simone Inzagi ne računa više na veterana i jasno je da će “neroazuri” ići na to da raskinu ugovor i finansijski bolje prođu. Vidala pored Boke žele još Flamengo, Kolo Kolo i Galatasaraj.

Flamengo je do sada na adresu Artura Vidala poslao konkretnu ponudu, a Čileanac je dao znak upravi Boke juniors:

– Voleo bi da zaigram za Boku. Ali sada je sve na mom agentu Fernandu Felicijeviču – rekao je Vidal.

Hames Rodrigez pred vratima “Bombonjere” (Foto: Beta/AP)

Treća želja Boke juniors je pomalo zaboravljeni Hames Rodrigez. Obostrana želja postoji, ali i veliki problem. Kolumbijac je pod ugovorom sa Al Rajanom. Pokušava Rodrigez da ga raskine, a ako uspe sledeća destinacija je “Bombonjera”:

– Hamesov dolazak u Boku bi bio idealan potez za rehabilitaciju karijere. Povratak u južnoamerički fudbal nije korak nazad u karijeri. Pogledajte slučaj Huanfera Kintera koji se vratio u River i lansirao karijeru posle teških godina. Hames bi se u Boki vratio na nekadašnji nivo – rekao je stric fudbalera Elkin Rodrigez.

River i Boka žele vedete u svojim redovima. Vedete žele u Buenos Ajres. Sada ostaje da se poslovi nekako dovrše, a onda da uživamo u jednom od najjačih derbija sveta…

Kliknite da ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.