Budimo u kontaktu

NAŠI TENISERI

REČI PUNE POŠTOVANJA Alkaraz o Novaku: Čuo sam… Zapanjujuće!

Dejan Prlina

Objavljeno

,

Novak Đoković i Karlos Alkaraz (Foto: Beta/AP Photo/Manu Fernandez)

Gotovo čitav svet mu je pružao podršku u nameri da na mestu broj 1 zameni Novaka Đokovića. I bio je Karlos Alkaraz blizu, ali praktično sve šanse je izgubio ranom eliminacijom na nedavnom mastersu u Parizu. Već u prvom kolu Završnog mastersa u Torinu sve je postalo jasno – Novak Đoković će osmi put u karijeri kraj godine da dočeka na čelu teniskog karavana.


EVROLIGA: Kvota naše kladionice na pobedu Crvene zvezde protiv Fenerbahčea (20:45) je 1.70.


Španac je u prvom kolu Torina izgubio od Aleksandra Zvereva s 2:1, ali nije delovao kao čovek koji tuguje zbog izgubljene bitke sa Novakom Đokovićem. I njemu je bilo jasno da je srpski teniser po svemu prikazanom ove godine to u potpunosti zaslužio.

On je to zaslužio. Sigurno. Osvojio je tri grend slema i stigao do finala na četvrtom. Osvojio je dva ili tri mastersa 1000. Mislim, zaslužio je da bude prvi na kraju godine. Izgubio je samo pet mečeva u ovoj godini. To je neverovatno. Čuo sam da je rekao da ovo nije njegova najbolja sezona u karijeri. Zapanjujuće… Borio sam se za prvo mesto na ATP listi, imao sam šanse na poslednjem turniru koji sam igrao i nisam ih iskoristio. Sada samo mogu da mu čestitam jer osmi put završava godinu na prvom mestu. Boriću se da imam šansu naredne godine – rekao je Kalros Alkaraz na konferenciji za medije.

Ni Alkarazu ne deluje da će Novak Đoković uskoro da prestane da igra. I što bi prestajao, kad je dominantan u teniskom svetu.

Mislim da je on igrač koji najbolje vodi računa o svom telu. Svaki dan prolazi kroz svoje rituale, brine o sebi i to mu je prioritet broj jedan. Smatram da je to izuzetno dobro radi0 tokom prethodnih nekoliko godina. Mislim, on ima 36 godina i izgleda kao da ima 26 ili 27. Možda je i u boljoj formi nego pre 10 godina. Stvarno ne izgleda kao da će uskoro prestati – jasan je Alkaraz.

Kliknite da ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.