Budimo u kontaktu

SRBIJA KOŠARKA

KOD IVANOVIĆA SE SAMO ON USPAVAO Bentil je neprepoznatljiv! Ovo bi mogao da bude razlog

Dejan Prlina

Objavljeno

,

Ben Bentil (Foto: Euroleague Basketball via Getty Images)

Ova sezona se, kad je Crvena zvezda u pitanju, deli na “pre i posle Duška Ivanovića”. Njegovim dolaskom klub sa Malog Kalemegdana je preokrenuo sezonu, od već viđenog “fenjerdžije” postao je tim koji se ravnopravno bori za Top 8 Evrolige.


ITALIJA: Kvota naše kladionice na pobedu Empolija protivSampdorije je je 2.35. Meč počinje u 20:45.


Počelo je loše, sa jednom pobedom i šest poraza. Praktično po dolasku u Zvezdu Ivanović je “posadio pelcer” koje je odmah “rodio” i doneo dobre rezultate. Šest uzastopnih pobeda u Evroligi i četiri u regionalnom takmičenju doneli su procvat u svakom smislu.

PETRUŠEV, MARKOVIĆ, LAZAREVIĆ…

Pored Duška Ivanovića vidan napredak u igri zabeležen je kod pojedinih igrača. To se najviše vidi na primeru Filipa Petruševa, koji je iskoristio činjenicu da se povredio Hasan Martin i s obe ruke je prigrabio ukazanu šansu. Toliko je dobro igrao da je proglašen za najboljeg igrača 17. kola Evrolige. Drastično je popravio brojke u odnosu na one koje je imao kod prethodnog trenera Vlade Jovanovića, postao je i te kako bitan za igru crveno-belih.

Veliki napredak je vidljiv i kod još nekih igrača.

Plejmejker Stefan Marković igra sve bolje, vratio se u onaj nekadašnji mod kada je asistencijama znao da iznenadi protivnike i pogodi važne trojke. Takav “Pefi” je i ranije bio potreban Zvezdi, ali ga je Zvezda dobila sa dolaskom Ivanovića.

Stefan Marković u meču sa Barselonom (Foto: Euroleague Basketball via Getty Images)

Veću minutažu zasluženo ima Stefan Lazarević. U početku nije dobijao šansu kod novog trenera, ali kako je vreme odmicalo, tako se sve više nametao. I na terenu je odrađivao ono što je traženo. Jednostavno, on je igrač zadatka i malo šta što se pred njega postavi nije u stanju da ispuni. Uostalom, ne bi tek tako za njega Saša Obradović rekao da je najbolji igrač Evrolige u čuvanju igrača koji igraju na poziciji “četiri”. Postao je Lazarević zlata vredan član ovog pogona Crvene zvezde. I sve češće se odlučuje na šut za tri poena, što je samo dokaz da mu ruke nisu vezane u napadu, što je posledica velikog poverenja koje u njega ima Duško Ivanović.

OD NAJBOLJEG DO…

Sasvim drugačiji primer je Ben Bentil. Kod Ivanovića je neprepoznatljiv, neprimetan, loš! Kod Vlade Jovanovića, s druge strane, bio je najbolji.

Zvezda je u prvih sedam mečeva Evrolige pobedila samo Bajern, ali Bentil je pokazivao daleko najviše. U prvom meču, protiv Efesa postigao je 13, protiv Panatinaikosa 18, Baskonije 11, Reala 17, Bajerna 12, Monaka 14 i Fenerbahčea 12 poena. U tim mečevima je šutirao 20/45 za dva i 12/25 za tri.

Pored Ivanovića samo Bentil deluje “uspavano”. Kao da se ne snalazi. To dovoljno ilustruju činjenice da je šutirajući čeonu trojku protiv Barselone Bentil pogodio tablu (!?), a u nedelju uveče u Podgorici, protiv Budućnosti, kada je šutirao trojku iz ugla, lopta je preletela obruč (!?).

Prvi put je Ivanović na klupi Zvezde sedeo protiv Asvela i od tada je Bentil samo jednom bio dobar (protiv Virtusa postigao 12 poena). U ostalim mečevima jedva primetan do loš. Protiv Avela 7, Albe 7, Makabija 9, Partizana 6, Žalgirisa 5, Milana 5, Olimpijakosa 3, Barselone 4 i Valensije dva poena. Zbog bolesti nije igrao protiv Reala i Monaka.

Brojke su mu u ogromnom padu. Kako je to moguće? Ovo bi mogao da bude razlog…

Duško Ivanović i Ben Bentil (Foto: Starsport)

Psihologija je u pitanju. Sigurno nije Bentil zaboravio košarku, niti je pokvario mehaniku šuta. Nije. Stvar je, verovatno, u samopouzdanju.

Kod Vlade Jovanovića bio je Bentil praktično prva opcija u napadu. Tada zbog povrede još nije igrao Nedović (prvi put zaigrao u petom kolu, protiv Bajerna), a nije došao Vildoza (debitovao protiv Reala). Imao je slobodu u igri, a šut ga je služio. Onda su se stvari promenile.

Dolaskom Ivanovića Bentil nije više ni prva, ni druga, ni treća opcija. To su u Evroligi postali Nedović i Vildoza, odnedavno i Petrušev (praktično mu je “uzeo” minute).

Bentila nema nigde.

Videćemo da li će Duško Ivanović uspeti da ga “opravi” ili će Ben Bentil da nastavi da tavori do kraja sezone.

PROČITAJTE JOŠ:

ČISTKA U NIŠU Lalatović otpisao tri napadača!

4 Komentara

4 Comments

  1. ABCDA NOVINARSTVA!

    16.01.2023. at 14:12

    Ej Prki, dosadan sam već sam sebi ,ali ne bi bilo korektno da opet ne kažem BRAVO ZA SJAJAN ANALITIČKI TEKST! DEČKO, PLAČE ARENA SPORT TV I SPORTSKA REDAKCIJA RTS ZA ČOVEKOM TIH KVALITETA KAO TI!!! SVAKA ČAST BAJO KOLIKO SI UNUTRA KAD JE KOŠARKA,A I SPORT GENERALNO U PITANJU! A NA ARENI GLE ČUDA NEKI KLOŠA**RI UREDNIKUJU GODINAMA NI KRIVI NI DUŽNI! SRAM TE BILO TV ARENO! DOVEDU ONOG POLUPISMENOG MUJU DOBOJSKOG DA NAM ON BUDE UREDNIK EEEJ, A NAŠA DECA VRCAJU I NIKO NI NE PRIMETI! SRAMOTA! MAXBET SPORT TREBA DA ZNA DA CENI KAKVOG ČOVEKA IMA U SVOJOJ REDAKCIJI! BRAVO PRLINA!!!

    • BABA SERA VOLI ZVEZDAnu

      16.01.2023. at 17:25

      Popi lekic baba sero

  2. Kibicer

    16.01.2023. at 15:13

    Nadajmo se da će se Bentil ipak nekako probuditi. Brine mnogo šut Nedovića, Lazarevića i Dalibora Ilića! Baš brine! Naročito šut za tri,a kod Dalibora i penali! Neda bi morao da prilagodi igru Duškovoj viziji onog kako bi i šta trebalo da igra. Deluje kao da tinja nesporazum između trenera i Nede… Uporno Duško traži od Nede da prestane s Nerezonskim šutem za tri naročito, nego da mnogo više idee na siguricu na ulaz do koša iili na šut za dva uz izrađene pozicije,a za šut iz naskoka kad je čist,sam…Deluje baš onako golim okom vidljivo da tinja nekakav mali sukob i nerazumevanje i inat kod Nede! Ne bih voleo da dođe do reči nikako. S Duškom se to niti sme niti može!!! Ako bi se Neda malo prilagodio bilo bi sve lepše i lakše!
    Stalo se i sa angažovanjem novih igrača,a ne bi smelo! Da sam ČOVIĆ, kupio bih Demarksa Kazinsa do kraja sezone i obavezno još jednog genetskog šutera s pozicije 2/3!!! OBAVEZNO! JEEERRR OVO JE BAŠŠ TAAA SEZONA TAAJ TRENER I TAAJ TIM ZA F4!!!! AAAAJMO ZVEZDOOO!!!

    • Myo95

      16.01.2023. at 20:05

      Не звучи ми да си ироничан јер помињеш Душка. КАКВИХ ЦРНИХ нових играча, јеси ли преспавао да смо кажњени забраном?

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.