Budimo u kontaktu

SRBIJA FUDBAL

KONAČNO KRAJ SAGE Sud u Lozani odbio žalbu Kolubare!

Mirko Markovic

Objavljeno

,

Stadion Kolubare (Foto: Facebook.com/FK Kolubara)

U subotu kreće šampionat Srbije. Više nema nikakve prepreke. Međunarodni sud za sportsku arbitražu u Lozani (CAS) odbio je sve žalbe FK Kolubara, što znači da će Superliga Srbije konačno da startuje ovog vikenda!


KVALIFIKACIJE ZA LIGU KONFERENCIJE: Kvota naše kladionice na pobedu Apoela iz Nikozije protiv Vojvodine je 1.58. Meč počinje u 19:00.


CAS je prvobitno usvojio žalbu Lazarevčana i kaznu FSS-a za oduzimanje devet bodova preinačio je u minus šest, da bi odbio ovu drugu posle koje je Superliga izbacila Kolubaru u Srpsku ligu, oduzevši im licencu. Kolubara je imala rok za žalbu od osam dana, isti su vrlo brzo iskoristili i tražili novo odlaganje Superlige ili novi žreb, ali su brzo dobili i negativan odgovor CAS-a. Definitivno vest koju je fudbalska Srbija s nestrpljenjem čekala.

Ono što je svakako važno jeste to da je CAS svojom prvom odlukom potvrdio da je Kolubara nameštala utakmice, te se donekle očekivao i moralni čin Lazarevčana u smislu povlačenja iz Superlige. To nisu učinili,

Disciplinska komisija ih je potom kaznila iz dva razloga. Prvi je taj što nisu imali izabranog direktora-generalnog sekretara u okviru administracije kluba. Drugi je taj što su imali nedovoljan broj stolica. Falilo im je 90 stolica, pa će da sačekaju konačnu odluku sa Terazija o tome u kom će rangu da se takmiče.

2 Komentara

2 Comments

  1. Goksi

    27.07.2023. at 13:10

    Nije odbio zalbu nego nije odlucivao o zalbi jer je fss juce ukinuo odluku o suspenziji ako ste pratili:)
    Ili su vam oni poslali sta da napisete:)

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.