Budimo u kontaktu

SRBIJA FUDBAL

OGLASIO SE ADVOKAT KOLUBARE: Zajednica mora da ponovi žreb i da se Superliga pomeri za dva dana!

Mirko Markovic

Objavljeno

,

Saga ipak traje (Foto: Starsport)

Povodom najnovijih dešavanja u srpskom fudbalu i odluke koja je došla iz Lozane od strane Suda za sportsku arbitražu, javnosti se obratio punomoćnik FK Kolubara i u pismu objasnio šta se tačno događa:


KVALIFIKACIJE ZA LIGU KONFERENCIJE: Kvota naše kladionice na pobedu Apoela iz Nikozije protiv Vojvodine je 1.58. Meč počinje u 19:00.


Poštovani svi,

Imajući u vidu da postoji nerazumevanje fudbalske zajednice oko toga šta je FSS uradio, a šta je CAS danas odbacio, pri čemu se većina informiše kroz medijske članke, umesto kroz odluke FSS i CAS-a, skrećemo vam pažnju na sledeće:

– u Odluci DEK FSS, koja je doneta u ponedeljak, nigde ne piše da Kolubaru treba izbaciti sa žrebanja, ali je Zajednica sprovela odluku i izbacila Kolubaru sa žrebanja;

– ta ista odluka je juče stavljena van snage i u tom delu NIKO nema pravo žalbe (Disciplinski inspektor jedino može da se žali na obustavu postupka i traži dalje gonjenje). Dakle, sada je Zajednica dužna da ponovi žreb, jer je žreb u ponedeljak bio neregularan. Zajednica je dužna da sprovodi odluke FSS, pa samim tim i jučerašnju odluku;

– Kolubari nije pravnosnažno oduzeta licenca i to nije bila, niti može biti tema za žreb za 2023/24.

Zajednica je dužna da sprovodi odluke FSS i ukoliko to ne učini, FK Kolubara će biti prinuđena da podnese krivične prijave protivh svih lica koja na nezakonit način učestvuju u nasilnom izbacivanju kluba iz Superlige. Usmeno prebacivanje odgovornosti sa jednih na druge prosto više nije moguće, jer je sada jasno da ne postoje pravne prepreke da Kolubara bude učesnik Superlige u 2023/24.

Da li će tokom takmičarske sezone licenca biti oduzeta ili ne, to trenutno nije tema i za takve nezakonite odluke postoje pravni lek u FSS, kao i u CAS-u. Očekujemo barem da se odloži prvo kolo za dva dana, u kom roku bi timovi mogli da se pripreme za protivnike.

Drugo rešenje bilo bi da Odbor za hitna pitanja FSS izmeni propozicije i doda jedan tim (Radnik iz Surdulice), a da Kolubara bude slobodna prvo kolo – stoji u pismu koje je poslao punomoćnik FK Kolubara, advokat Filip Blagojević.

2 Komentara

2 Comments

  1. Sladjan

    27.07.2023. at 14:02

    Nameštali dokazano jedna utakmica,bilo je nekoliko i koji k…. Hoćete ?uopšte niste bitni i interesantni da bi se Srbija fudbalska okretala za vama,a advokat mora i najgori sljam i ubice da brani pa mora i vas!!!!!

  2. Papuc

    27.07.2023. at 15:13

    Tako jeee beton liga i kraj

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.