Budimo u kontaktu

ABA LIGA

POLUVREME Partizan vodi u Morači, ali brine sedam izgubljenih lopti

Radomir Djurovic

Objavljeno

,

Džejms Naneli (Foto: ABA liga/Budućnost/Filip Roganović)

Košarkaši Partizana vode posle prvog poluvremena u Morači protiv Budućnosti sa 40:36 (23:20) u drugom meču polufinala plej-ofa ABA lige. Podsetimo, Partizan je dobio prvi meč u Beogradu i pobeda ga deli do plasmana u finale.


NBA: Od 1 sat iza ponoći igraju Boston – Klivlend, a u kladionici MaxBet je kvota na pobedu gostiju 7.40.


Pre ovog meča je Partizan dobio sva tri međusobna duela ove sezone. Za goste su od početka igrali Ledej, Naneli, Ponitka, Doužer i Kaminski.

Od starta se vodila izjednačena borba, a Podgoričani su konstantno imali prednost. Polovinom prvog perioda je Pi Džej Doužeru dosuđena nesportska greška. Sudije su prvo dosudile faul Nikoli Tanaskoviću, ali ga je igrač Partizana udario rukom u lice.

Kako se prvi period bližio kraju, tako su se razigrali crno-beli. Pogotovo Doužer, a devet sekundi pre kraja je Džejms Naneli postigao trojku iz daljine i na semaoru je pisalo 23:17 za Partizan.

Do kraja je Mekinli Rajt postigao dva poena i iskorstio slobodno cbacanje. Posle prve četvrtine rezultat je bio 23:20 za goste.

Druga četvrtina je počela trojkom Kevina Pantera za 26:20. Ipak, usledio je period koji su obeležile izgubljene lopte, pa je Budućnost u 14. minutu izjednačila na 26:26. U međuvremenu je i Željko Obradović pokušao tajm-autom da trgne svoje izabranike.

Flečer Megi je pogodio dve trojke i domaći su opet prešli u vođstvo (32:30). Crno-beli su se propisno ispromašivali, a prosto je neverovatno kako Bruno Kaboklo dva i po minuta pre odlaska na veliki odmor nije iskoristio zicer, jer je bio sam pod košem.

Ipak, Podgoričani su u završnici odigrali dosta loše, a to su crno-beli iskoristili i na poluvreme otišli sa četiri poena prednost. Treba reći da je Partizan do sada imao sedam izgubljenih loptu, od toga šest u drugom periodu.

Pi Džej Dpoužer je najefikasniji sa 10 poena i tri asistencije, a prate ga Kevin Panter sa sedam poena i Džejms Naneli sa šest. Kod Budućnosti je Nikola Tanasković ubacio sedam poena, a Flečer Megi šest.

Kliknite da ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.