Budimo u kontaktu

ABA LIGA

“OSAKAĆENA” MEGA DELI ZVEZDU OD FINALA Sferopulosova četa ima lakši zadatak nego u prvom meču

Mateja Petkovic

Objavljeno

,

Nemanja Nedović na utakmici protiv Mege (foto: Starsport)

Večeras su na programu drugi mečevi polufinala plej-ofa ABA lige. Najpre od 18.00 u Podgorici igraju Budućnost i Partizan, a od 20.00 Mega dočekuje Crvenu zvezdu, koja, po svemu sudeći, ima još lakši zadatak nego što je to bio slučaj pre nekoliko dana.


SUPERLIGA SRBIJE: IMT – Novi Pazar (14.00), kvota na tip 3+ u kladionici Maxbet iznosi 1.65


Ekipa sa Malog Kalemegdana je u prvom meču slavila više nego ubedljivo (103:73) i sada bi eventualnom pobedom obezbedila plasman u finale. Istina je da su crveno-beli ovaj put gosti, ali bi, bar na papiru, uloga favorita trebalo da bude još naglašenija.

Na pomenutom susretu Zvezdu su predvodili Rokas Gedraitis i Nemanja Nedović sa po 13 poena, dok se u redovima Mege najviše istakao Nikola Đurišić sa čak 26. Izostala je adekvatna podrška saigrača, a sva je prilika da bi to mogao da bude problem i večeras. Naime, Marko Barać zbog povrede u prvom meču nije mogao da računa na najboljeg strelca, Uroša Plavšića, a njemu su se na listi igrača van stroja pridružili Stefan Miljenović i Lovro Gnjidić.

MEGA ZNA KAKO SE POBEĐUJE ZVEZDA, ALI…

Mega i te kako zna kako se pobeđuje Crvena zvezda. To je ove sezone već uradila i to na gostujućem terenu u martu kada je slavil sa 89:83.

Tada je kao najefikasniji igrač iskočio Stefan Miljenović sa 18 poena, ali je fenomenalnu partiju pružio i Uroš Plavšić sa dabl-dabl učinkom (16 poena, 12 skokova i dve asistencije). Sa druge strane, najraspoloženiji kod crveno-belih bio je Adam Hanga sa 22 poena i Nemanja Nedović sa 16. Sferopulos za razliku od kolege Baraća ima taj luksuz da može da računa na obojicu.

To je najbolji pokazatelj toga koliko će Megu da uzdrmaju pomenuti izostanci.

SFEROPULOS: OČEKUJEM POTPUNO DRUGAČIJU UTAKMICU

Deluje da Crvena zvezda pred sobom ima “lak” zadatak. Međutim, poznato je da u sportu, a posebno u košarci, protivnika nikada ne smete da shvatite olako, bez obzira na sve hendikepe koji su ga zahvatili. Toga je svestan i Janis Sferopulos.

– Očekujem potpuno drugačiji duel u odnosu na onaj koji smo odigrali na našem terenu. Moramo da budemo fokusirani i maksimalno koncentrisani tokom čitave utakmice, da igramo našu igru i ispoštujemo plan.

Marko Barać (Mega) i Janis Sferopulos (Crvena zvezda) (foto: Starsport)

BARAĆ: IMAMO ODREĐENIH PROBLEMA, ALI BORIĆEMO SE DO KRAJA

Trener Mege je naravno svestan kadrovskih problema koje ima, ali je tu činjenicu iskoristio kako bi potpuno otklonio bilo kakvu vrstu pritiska.

– Dobrim igrama ove godine došli smo u situaciju da budemo među četiri najbolje ekipe u regionu. Pored svih izostanaka, želimo da opravdamo tu činjenicu i da uživamo boreći se do kraja. Znamo šta bi trebalo da korigujemo u odnosu na prvu utakmicu da bismo i dalje bili konkurentni. Nadam se da će publika na Novom Beogradu uživati u dobroj plej-of košarci.

Dakle, ukoliko Zvezda večeras slavi plasiraće se u finale gde će da se sastane sa boljim iz duela Budućnost – Partizan (0:1). Takođe, imaće i veliku prednost domaćeg terena. Ukoliko Mega nekim slučajem dođe do trijumfa, eventualna majstorica će da se igra 10. maja.

Kliknite da ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.