Budimo u kontaktu

SRBIJA KOŠARKA

KUP IZ DRUGOG UGLA Navijači, pamet u glavu! Neka “delije” i “grobari budu pozitivan primer

Dejan Prlina

Objavljeno

,

Navijači Crvene zvezde i Partizana (Foto: Starsport)

Ko će da osvoji Kup Radivoja Koraća? To je najčešće pitanje koje postavljaju navijači uoči početka borbe za prvi ovosezonski trofej. Hoće li da bude incidenata? To je pitanje koje postavljaju mnogi koji će da dođu u halu kao “simpatizeri”, ali i oni koji neće da budu prisutni u “Čairu”.


LIGA ŠAMPIONA: PSŽ dočekuje Real Sosijedad (21:00), a kvota naše kladionice na pobedu “svetaca” je 1.78.


Slika iz Niša neće da bude potpuna bez slike sa tribina. Neka bude lepa.

IMAMO LI VITEZOVE I NA TRIBINAMA?

Očekuje se da će “večiti” derbi da odluči osvajača pehara. U ovom trenutku su i branilac trofeja Crvena zvezda i njen najveći protivnik Partizan mnogo kvalitetniji od ostalih timova, mada su iznenađenja uvek moguća. Ipak, realno je da upravo dva naša najveća kluba igraju u finalu.

Samim tim Kup će da bude interesantan čitavoj Srbiji i mnogima u dijaspori, ali ako to ne protekne u sportskom navijanju onda će opšti utisak da bude gorak. Čemu viteška borba na terenu, ako i navijači nisu sposobni da budu vitezovi na terenu?

Može li jedan derbi da prođe bez uvreda druge strane? Teško. Nije nemoguće, ali verovanje u to dođe kao utopija. Mogu li “delije” i “grobari” ili “grobari” i “delije”, kako god hoćete, da budu primer i to onaj pozitivan? Mogu, samo pitanje je da li hoće. Možda i hoće, ako takvu utakmicu postave kao “mogućnost regrutacije”. I to ne nasilnika i baraba, kakva je percepcija “ultrasa” širom sveta pa i kod nas, već onih koji iskreno vole ta dva kluba. Ti prvi dolasci na stadion, u pratnji roditelja, uglavnom su bili povezani sa fascinacijom onoga što se dešava na severnoj ili južnoj tribini. Koreografije, grlo i dlanovi su samo pojačavali tu početnu ljubav.

Jago i Jaramaz u duelu (Foto: Starsport)

BEZ BAKLJI I GAĐANJA

Bakljama nije mesto u hali. Gađanje protivničkih navijača ili igrača na terenu nije nešto što iko želi da vidi. Ako su navijači “vojska”, onda od komandanta zavisi da li će da se ona pretvori u raspuštenu bandu ili u “vojsku” za ponos.

Neka borba za “Žiućkovu levicu” bude praznik. Igrači će da se potrude da tako bude. Valjda navijači neće da budu “partibrejkeri”.

Koreografija, grlo i dlanovi. I neka pobedi bolji. Nije ni mnogo, ni teško…

Kliknite da ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.