Budimo u kontaktu

SRBIJA KOŠARKA

FAVORIT IZ SENKE Mega pred Kup: Vojvodina ozbiljan rival

Dejan Prlina

Objavljeno

,

Trener Mege Marko Barać (Foto: Starsport)

“Večiti” rivali dolaze u Niš po  “žućkovu levicu”. Kup je, međutim, specifično takmičenje. Iznenađenja su moguća, a i dešavala su se pod svodovima kultne niške dvorane.


LIGA ŠAMPIONA: Kvota naše kladionice na pobedu Bajerna protiv Lacija je 1.73. Utakmica u Rimu počinje u 21:00.


Mega spada u “favorite iz senke”. Mogu da pobede i favorite. Pokazala je to u ABA ligi, trijumfom nad Partizanom… Izabranici Marka Baraća se u četvrtfinalu sastaju sa ekipom Vojvodine (17:00). Ako prođe taj test, u polufinalu ide na boljeg iz duela Partizan – Hercegovac. Drugu stranu “kostura” čine parovi Borac – Čačak 94 i Crvena zvezda – FMP. Podsetimo, Mega je jednom osvojila Kup, a četiri puta je igrala u finalu.

Vojvodina ne predstavlja laku prepreku. Svestan je toga i strateg Mege.

– Sa mnogo respekta prilazimo četvrtfinalnoj utakmici Kupa Radivoja Koraća. Očekuje nas vrlo težak zadatak, protiv ekipe u kojoj nosioci igre poseduju dosta iskustva. Napravili smo skauting i upoznali se sa načinom igre Vojvodine. Očekujem od svojih igrača da budu maksimalno motivisani i fokusirani na zadatke koji moraju da se ispune da bismo ispunili svoje ambicije – rekao je Barać.

Sa trenerom se slaže i centar Uroš Plavšić:

– Sa uzbuđenjem dočekujemo Kup, drugačiji vid takmičenja i dosta utakmica u samo nekoliko dana. Vojvodina je veoma kvalitetna i fizički spremna ekipa. Moramo da odgovorimo na njihovu agresivnost i borbenost. Priprema je veoma bitna i daćemo sve od sebe da izađemo kao pobednici iz tog duela.

Pored Plavšića, Marko Barać će u Nišu moći da računa na još 12 igrača, među kojima su: Lovro Gnjidić, Omerdžan Iljasolu, Stefan Miljenović, Nemanja Popović, Petar Kovačević, Mihailo Milutinović, Nikola Đurišić, Andrija Jelavić, Timotej Malovec, Iilija Milijašević, Filip Jović i Bogoljub Marković.

Kliknite da ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.