Budimo u kontaktu

LIGA ŠAMPIONA

FINIŠ TRKE ZA ELITU Poznato 17 učesnika Lige šampiona

Mirko Markovic

Objavljeno

,

Pehar Lige šampiona (Foto: Betra/AP Photo/Francisco Seco)

Svaka pobeda biće važna. Pogotovo za klubove koji će da se izbore za grupnu fazu Lige šampiona. Od septembra sledi novi format sa 32 kluba, tako da do kraja maja će da budu poznati direktni učesnici, kojima pripada ogroman novčani bonus.


LIGA ŠAMPIONA: Kvota kladionice MaxBet na pobedu Reala protiv Bajerna (21:00) je 1.95.


Nagrada je dosta uvećana u odnosu na 25 miliona evra, a čak 17 timova već je obezbedilo učešće u Ligi šampiona. Imena se neće promeniti, bez obzira na dalje rezultate u domaćim šampionatima. Može samo da se promeni broj timova iz jedne države u zavisnosti od toga ko bude prvak ovogodišnjeg izdanja Lige šampiona, odnosno Lige Evrope. Podsetimo, Crvena zvezda je osvajanjem 35. titule prva u Evropi zauzela mesto u plej-ofu.

ŠAHTJOR PRE DINAMA IZ ZAGREBA

Postoji mogućnost i da se neko iz plej-ofa popne direktno u grupnu fazu narednog ciklusa elitnog takmičenja, ali o tome će još da se odlučuje u Ukrajini, Hrvatskoj, Švajcarskoj… Mora mnogo toga da se poklopi u samom finišu, mada je Šahtjor korak ispred svih konkurenata. Imaju Ukrajinci bolji koeficijent od Dinama iz Zagreba, pred kojim je, kao i pred Zvezdom, jedan krug do elite, a u slučaju neuspeha siguran plasman u Ligu Evrope.

Po tri kluba iz Engleske i Španije čekaju po još jednog predstavnika iz svojih država. U Nemačkoj je sve jasno, osim, ako Bajern ili Borusija Dortmund budu pobednici Lige šampiona, a finale je 1. juna na Vembliju u Londonu.

Fudbaleri Borisije iz Dortmunda igraće u finalu Lige šampiona (Foto: Beta/AP Photo/Matthias Schrader)

Milanski giganti su overili plasman, kao i PSŽ. “Sveci” čekaju još dva francuska kluba sa kojima će direktno u elitu, poznat je epolog trka u Holandiji i Portugaliji…

Lista klubova koji su izborili plasman u LŠ

ENGLESKA

Arsenal

Liverpul

Mančester siti

ŠPANIJA

Real Madrid

Đirona

Barselona

NEMAČKA

Bajer Leverkuzen

Bajern Minhen

Štutgart

Lajpcig

Borusija Dortmund

ITALIJA

Inter

Milan

FRANCUSKA

PSŽ

HOLANDIJA

PSV Ajndhoven

Fejenord

PORTUGALIJA

Sporting

 

Kliknite da ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.