Budimo u kontaktu

FIFA

Lionel Mesi najbolji fudbaler sveta u izboru FIFA

Radomir Djurovic

Objavljeno

,

Lionel Mesi (Foto: Beta/AP)

Argentinski fudbaler Lionel Mesi proglašen je u Parizu za najboljeg igrača u 2022. godini u izboru Međunarodne fudbalske federacije (FIFA). Mesi je ovu nagradu zaslužio osvajanjem titule na nedavnom Svetskom prvenstvu u Kataru.


SERIJA A: U utorak od 20:45 igraju Juventus – Torino, a u kladionici MaxBet je kvota na pobedu domaćina 1.73.


Napadač PSŽ-a je bio najbolji i 2019. godine, a poslednja dva puta najbolji igrač bio je Poljak Robert Levandovski. U užem izboru za ovogodišnju nagradu bili su i francuski fudbaleri Karim Benzema (Real Madrid) i Kilijan Mbape (PSŽ).

PUTELJAS NAJBOLJA FUDBALERKA

Za najbolju fudbalerku proglašena je Aleksija Puteljas, koja je sa Barselonom igrala finale Lige šampiona.

Najbolji trener u muškom fudbalu je selektor Argentine Lionel Skaloni, koji je tu južnoameričku reprezentaciju vodio do treće titule prvaka sveta. U ženskoj konkurenciji pobedu je odnela Holanđanka Sarina Vigman, koja je sa selekcijom Engleske postala prvak Evrope.

Za najboljeg golmana proglašen je argentinski čuvar mreže i član Aston Vile Emilijano Martinez, dok je u ženskoj konkurenciji nagradu odnela golman reprezentacije Engleske Meri Erps.

Nagrada za fer plej pripala je Gruzijcu i članu Kremonezea Luki Ločošviliju, dok su za najbolje navijače proglašene pristalice Argentine. Početak svečanosti u Parizu bio je posvećen sećanju na nedavno preminulog legendarnog brazilskog igrača Pelea.

PROČITAJTE JOŠ:

SPREMA SE ZA JOŠ JEDNU TITULU Skaloni selektor Argentine do 2026. godine

SKANDAL U FRANCUSKOJ! Fudbaler PSŽ-a se tereti za silovanje

Kliknite da ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.