Budimo u kontaktu

SRBIJA FUDBAL

MALI OTVORIO KARTE Zvezda i Partizan? Evo ko je dobio više novca, a ko više duguje Srbiji… Moramo da nađemo stranog sponzora za crno-bele

Dejan Prlina

Objavljeno

,

Siniša Mali (Foto: Pritnskrin/Jutjub)

Zvezda i Partizan u dva najpopularnija sporta praktično ne bi mogla da opstanu bez pomoći države. Ujedno Srbiji duguju ogroman novac za porez.


LIGA NACIJA Od 20.45 Bosna i Hercegovina dočekuje Finsku. “Kec” deluje najrealnije, a kvota u kladionici MaxBet je 2.15.


Ministar finansija Siniša Mali otvorio je karte. Krenuo je s košarkaškim klubovima, za period od 2012. do 2022. godine.

SEDAM PUTA VEĆI DUG

Imam preciznu analizu. KK Crvena zvezda je u poslednjih 10 godina od državnih institucija dobio 26.000.000 evra, KK Partizan je dobio 24.400.000, što od države, tu je i sponzorski ugovor sa NIS-om. To je izbalansirana pomoć i jednom i drugom klubu. Što se tiče dugovanja za Crvena zvezda duguje 90.660.000 miliona dinara, a Partizan čak 640.000.000 dinara. Ogroman dug. Kada se ne pomogne, odmah je problem i vređa se država. Svi smo šokirani, zato je predsednik želeo da pričamo o tome – rekao je Siniša Mali za TV Pink.

Nikola Kalinić i Zek Ledej (Foto: Starsport)

Potom je dodao:

– Dakle, KK Crvena zvezda i KK Partizan 7.000.000 evra. Za te pare možete da napravite tri nova vrtića, ne znam koliko novih autobusa, da uložimo u parkove, nove Domove zdravlja, bolnice… To su ogromne cifre. Tražim podršku građana da razumeju da svaki dinar neplaćenog poreza ide na štetu. Taj neko ko nije izdao račun kupiće sebi novu vikendicu i nova kola, a nama to znači manje izgrađenih vrtića, kilometara puta…

VELIKA RAZLIKA U FIDBALU

Kad su fudbalski klubovi u pitanju, Zvezda je dobila više novca, a Partizan duguje više državi.

– FK Crvena zvezda je dobio 17,6 miliona evra i 40,5 miliona od Gasproma, gde im je država pomogla. FK Partizan je dobio 14 miliona evra i tu je velika razlika. Zvezda je dobila skoro 50 miliona više zajedno sa sponzorom. Zvezda za porez duguje 859,7 miliona dinara, a Partizan 1.299.000.000. dinara. Crno-beli duguju mnogo više državi na ime poreza. Pričao sam sa predsednikom Vučićem da država mora da pomogne da nađemo jakog stranog sponzora za Partizan da ga podrži u narednih desetak godina.

Nemanja Miletić i Milan Rodić (Foto: Starsport)

Država je uložila preko 130 miliona evra.

– Svaki put kada je neki poraz i neki problem, uvek je država kriva, ništa nije uradila. Evo gospodo draga, država je uložila preko 130.000.000 evra, a vi i dalje dugujete za porez ogromne sume novca. To dovoljno govori o njihovom stavu prema svojoj državi. Tu smo da pomognemo, ali moramo da uvedemo više reda u poslovanje sportskih klubova.

Država će i pored svega nastaviti da pomaže “večitim” rivalima.

Rekao sam predsedniku da ćemo nastaviti da ih pomažemo, ali uz veću kontrolu njihovih finansija, kako bismo barem ispoštovali tu obavezu da se porez državi plati i da ti klubovi budu primer. Da se ne vraćamo stalno na to “dajte novac, morate da nam pomognete”, a onda kada državi treba da se plati svoje, od toga nema ništa. Zato stalno ponavljam, uzmite svoj fiskalni račun, porez je sveto pismo i nadam se da me građani razumeju zbog toga – završio je Siniša Mali.

PROČITAJTE JOŠ:

RADNO NA ČAIRU Radnički doveo tri pojačanja za Evropu

MOŽE I BEZ KARIJA Stef očajan, Vigins odličan! Voriorsi na korak do “prstena”

16 Komentara

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.