Budimo u kontaktu

ENGLESKA

SKICA ZA PORTRET Takav korner je za sve druge na svetu očajan… U njegovom slučaju je majstorija! (VIDEO)

Bosko Zivancevic

Objavljeno

,

Kada se iz kornera pošalje prizemna lopta pred gol, najčešće se kaže da je to loše izveden udarac iz ugla. Međutim, kada neko to uradi namerno, a pritom je velemajstor fudbala, takav potez spada u fudbalska umetnička dela. Eto, u tome je razlika između onih koji ne umeju i onih drugih, koji tačno znaju šta rade.


Liga šampiona: Na meču Arsenal – Porto, naša kladionica nudi kvotu 2.60 za igru ug 4+.


Kevin de Brujne spada u ovu drugu kategoriju. Tačno je znao šta radi kada je u derbiju Premijer lige protiv Liverpula na Enfildu poslao teledirigovan pas na prvu stativu gde je sam kao duh bio Džon Stouns. Očigledno, uigrana akcija. Samo treba da se sprovede u delo, a to nije uvek lako. Ovo je priča o najplaćenijem igraču Premijer lige.

FUDBALSKI POLIGLOTA

Kevin de Brujne je rođen 28. juna 1981. u Drongenu, predgrađu Genta. Flamanac je i pripada onom delu Belgije koja govori flamanskim, zapravo holandskim jezikom. Međutim, život je Kevina naučio ostalim veštinama, ne samo fudbalskoj, pa je poliglota. Tečno govori i francuski, engleski i nemački jezik.

Jedini klub za koji je igrao u rodnoj zemlji bio je Genk. Debitovao je 2009. s nepunih 18 godina i tokom naredne tri sezone pokazao ogroman potencijal. Istovremeno, privukao pažnju evropskih “aždaja”.

Prvi je reagovao Čelsi i poslednjeg dana januara 2012. ga kupio za samo osam miliona evra. Vratio ga je odmah na pozajmicu u Genk, da bi ga potom prosledio Verderu.

Nije slučajno izabrao baš Čelsi. Majka mu je odrasla u Londonu, gde su se preselili njeni roditelji.

Svake godine smo išli u London za Božić ili tokom raspusta. London je moja druga kuća – pričao je Belgijanac.

Ironijom sudbine, Čelsi će da ostane klub u kojem će da ostavi najmanji trag. Za dve godine, do prelaska u Volfsburg za 22 miliona evra, za “plavce” je odigrao samo 425 minuta na devet utakmica.

U zimu 2015. prodat je Volfsburgu za 22 miliona evra.

EKSPLODIRAO U GRADU FOLKSVAGENA

U gradu Folksvagena je fudbalski eksplodirao. Na 73 meča je postigao 20 golova i upisao 37 asistencija. Već profilisam kao klasična “desetka”, takvim učinkom je privukao pažnju Mančester sitija. došao je među “građane” leta 2015. u transferu vrednom 76 miliona evra. U to vreme, bio je to klupski rekord i drugi najvredniji transfer osle dolaska Anhela Di Marije u Junajted.

Potpisao je tada šestogodišnji ugovor i svih ovih sezona bio jedan od glavnih protagonista dominacije Sitija. Pet puta je osvajao Premijer ligu, ali mu je sve do prošlog proleća izmicala Liga šampiona. Počeo je meč u Istanbulu, ali je zbog povrede zamenjen već u 36. minutu.

Posle povrede u duelu sa Ridigerom iz Čelsija u suzama je napustio teren (Foto: Beta/AP)

POČEO SEZONU PA NIJE IGRAO PET MESECI

Činilo se da se oporavio od povrede kolena i zaigrao je u prvom kolu ovosezonske Premijer lige protiv Barnlija. Ipak, prerano. Potišten je napustio teren već u 23. minutu i nije igrao do kraja prošle godine.

Obojica poučeni preranim povratkom na teren, strpljivi su bili i Belgijanac i Gvardiola. Dobro je znao Pep koliko mu nedostaje ključni igrač tima. Bez njega je do Nove godine ekipa pretrpela tri poraza i imala isto toliko nerešenih epiloga. Previše za standarde Sitija.

Nije mu lako pala izmena u derbiju (Foto: Beta/AP)

Srećom po aktuelnog prvaka Srbije, propustio je i obe utakmice sa Crvenom zvezdom u Ligi šampiona.

Koliko znači za ekipu, De Brujne je pokazao na gostovanju Njukaslu, 24. januara ove godine. Pojavio se na terenu posle pet i po meseci i preokretu doprineo divnim golom i savršenom asistencijom. Sve to za nepunih pola sata na terenu, jer je ušao u 69. minutu pri vođstvu “svraka” od 2:1.

Od tada je nanizao još četiri asistencije, za sada poslednju u nedeljnom derbiju na Enfildu. Ukupno ih ima 166 na 370 utakmica za Siti. Uz to, postigao je 98 golova.

Engleski tabloidi već godinama pokušavaju da “iščačkaju” kompromitujuće detalje iz njegovog života van terena. Ne uspevaju, jer ih nema. Zapravo, poslednji je zabeležen pre više od deset godina, kada mu je reprezentativni saigrač Tibo Kurtoa preoteo tadašnju devojku.

I dalje ne verujem šta je Kurtoa uradio. Nastavljamo da radimo zajedno kao profesionalci – napisao je De Brujne u autobiografiji pod naslovom “Neka bude jednostavno”, izdatoj kada je imao samo 23 godine.

Od 2017. živi u braku sa Mišel Lakroa sa kojom ima troje dece. Živi tiho i povučeno s platom od nešto više od 24 miliona evra.

Godišnje…

 

 

1 komentar

1 komentar

  1. Milan

    12.03.2024. at 06:03

    Naravno da je akcija uigrana. Pre nego što je korner izveden Ake je izgurao protivničkog igrača sa linije dodavanja. Prostor je ostao nebranjenu, što je Stones iskoristio. Pep im prodao foru, kao maloj deci. Da nijedna skupo plaćena zvezda, a ni golman ne reaguju na to po stanje i postave igrača na liniju dodavanja. Koji navici, neznalice i diletanti. Preplašene zvezde.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.