Budimo u kontaktu

REPREZENTACIJE KOŠARKA

MARINA MALJKOVIĆ: Mi smo u ritmu od sredine maja, akcenat je bio na mlađim košarkašicama

Darko Noveski

Objavljeno

,

Marina Maljković o radu reprezentacije (Foto: Starsport)

Selektorka košarkašica Srbije Marina Maljković izjavila je da je u prethodnom periodu priprema “akcenat bio na mlađim košarkašicama” i da sada sledi “rad na detaljima”.


ITALIJA U nedelju od 18.30 Fjorentina dočekuje Kremoneze. Jović sada vodi “violu” u napadu, kvota na igru D3+ u kladionici MaxBet je 2.40.


Srbija od ponedeljka ulazi u završnu fazu priprema za Svetsko prvenstvo koje će se od 22. septembra do 1. oktobra održati u Sidneju.

Dugo leto za nas još uvek traje. U reprezentativnom ritmu smo od sredine maja. Akcenat je bio na mlađim košarkašicama, da ih uvedemo u moj sistem rada u reprezentaciji. Sada nam predstoji “fino štelovanje” i rad na detaljima – izjavila je Maljković, a preneo Košarkaški savez Srbije (KSS).

Košarkašice Srbije će boraviti u hotelu Kraun Plaza i trenirati u beogradskoj Hali Vizura Tošin bunar do četvrtka, kada sledi odlazak u Belgiju, gde će se odigrati dve prijateljske utakmice sa domaćinom.

Posle Olimpijskih igara u Tokiju sam naglasila da krećemo u novi ciklus sa željom da izgradimo novu šampionsku generaciju. To definitivno nije jednostavan i kratkoročan posao. Idemo korak po korak i gradimo jak temelj, koji treba dugo i stabilno da stoji – dodala je Maljković.

Kraj avgusta je planiran za tradicionalne visinske pripreme na Zlatiboru, da bi od 1. septembra tim ponovo bio u Beogradu. Polazak na Svetsko prvenstvo zakazan je za 12. septembar.

Svaki minut koji reprezentacija provede zajedno nam je zlata vredan. Počeli smo da pišemo novo poglavlje, a koliko će biti uspešno zavisi od količine i kvaliteta rada – rekal je Maljković.

Srbija će na Svetskom prvenstvu igrati u Grupi B, zajedno sa Francuskom, Japanom, Malijem, Kanadom i domaćinom Australijom.

PREPORUČUJEMO:

Anđušić za MaxBet sport: Ne može svako da igra za Partizan! Jedva čekam da krene… Ova ekipa može mnogo

POZNATA FORMACIJA Zvezda nema taj luksuz da “žrtvuje” Bukarija…

Kliknite da ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.