Budimo u kontaktu

SRBIJA FUDBAL

Loša selekcija! Šta Petrić može sa ovakvim Partizanom? Pred njim su tri ogromna problema

Dejan Prlina

Objavljeno

,

Gordan Petrić (Foto: Starsport)

Očekivano, ali da li je to rešenje problema? Može li smena trenera Ilije Stolice da vrati Partizan na šampionski put? Od ovog, verovatno, nije moglo gore. Od šest mečeva u novoj sezoni u svim takmičenjima, Partizan je pobedio samo u jednom i to u onom na startu Superlige. Samo, da li može bolje?


ITALIJA: Kvota kladionice MaxBet na igru 1-1 u meču Fjorentina – Kremoneze je 2.20. Meč počinje u 18:30.


Pokazao je Gordan Petrić da je hrabar čovek. I neko ko voli Partizan. Pitanje je da li bi neko “sa strane” prihvatio ovako vruć krompir koji teško da može tako brzo da se ohladi. Koliko god brzo da duvate, opeći ćete ruke.

BUŠNA ODBRANA

Šta Petrić može da uradi sa ovakvim Partizanom? Pre svega mora da traži pojačanja! Ovo je loše selektiran tim. Pred novim šefom struke su dva ozbiljna problema.

Krenimo od odbrane. Kod njegovog prethodnika Ilije Stolice često su se rotirali štoperi, Igor Vujačić, Siniša Saničanin i Svetozar Marković. Koga god da je “uparivao”, nije bilo dobro. Uostalom, tome u prilog govore i brojke – Partizan je u ovoj sezoni primio osam golova. Štoperi, ko god igrao, nisu na željenom nivou. Kad se njima dodaju hronična boljka zvana desni bek, ali i golmani, jasno je zašto je odbrana problem koj što pre treba da se reši. Bio je Petrić nekada štoper, valjda će uspeti u tome.

SREDINA NE POSTOJI

Bibars Natho (Foto: Starsport)

Posle odbrane – centralni vezni. Pridošlica Patrik Andrade za sada je nevidljiv. Nema praktično nikakav doprinos. Navijači Partizana sasvim izvesno mnogo očekuju od Bibarsa Natha. Izraelac je majstor s loptom, samo je problem što za tom loptom ne može dugo da trči. Nema snage za više od 50, maksimum 60 minuta igre. Bez njega na terenu sredina Partizana ne postoji. To se videlo i u revanšu sa AEK-om iz Larnake.

Sada dolazimo do najveće boljke koja je vidljiva golim okom – igrači Partizana nisu dovoljno dobro kondiciono spremni. Imaju daha u plućima za prvo poluvreme, ali ne i za drugih 45 minuta. Kad se pogledaju rezultati, to je lako uočljivo – Partizan je u drugom poluvremenu do sada primio pet golova.

Mnoge stvari Gordan Petrić mora da ispravi u hodu? Može li u tome da uspe, a da crno-beli ne dožive još neki kiks? Teško je da se stavi ruka u vatru da novih kikseva neće da bude.

PROČITAJTE JOŠ:

“DELIJE” BRINE FORMA MAGIKA Stanković jasno poručio: Katai kod mene nema dva kredita!

GORI KUĆA U MANČESTERU Može li neko da ugasi požar? Raspalio ga je Ronaldo u subotu kad Ten Hagu nije pružio ruku (VIDEO)

8 Komentara

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.