Budimo u kontaktu

ABA LIGA

Megi drama posle 45 minuta košarke u Laktašima

Bosko Zivancevic

Objavljeno

,

Rori, najefikasniji igrač utakmice (Foto: KK Igokea/Marija Vuruna)

Vatromet koševa i ogromna drama obeležili su derbi začelja regionalnog takmičenja. Posle 45 minuta košarke u Laktašima, slavili su gosti: Igokea – Mega 109:115 (28:24, 21:19, 22:27, 31:32 – 7:13).


Naša kladionica nudi kvotu 1.87 da će na meču Indijana – Boston biti ubačeno više od 238 poena.


Bio je to vrlo izjednačen meč. Tokom većeg dela, prednost je imao domaćin, ali nikako dovoljnu da uđe u mirniju završnicu.

Usledio je triler. Rori je trojkom, tačno 32 sekunde pre kraja, doneo Megi velikih pet poena viška. Odgovorili su Kroford sa penala i Jošilo, lakim poenima posle ukradene lopte. Rori je potom bio oba puta siguran sa penala, a Tanasković je pokupio ofanzivni skok, pogodio i pritom bio fauliran. Na 12 sekundi pre završnog zvuka sirene promašio je slobodno bacanje za proddužetke.

Do njih je ipak došlo. Nepogrešivi Rori je ponovo bio siguran na liniji za slobodna bacanja, a tri sekunde pre kraja, Kroforda je upravo Rori faulirao pri šutu za tri. Igokein Amerikanac je sva tri puta bio siguran.

Iako je ispustila pobedu u osnovnom vremenu za utakmicu, Mega je bila smirenija u dodatnih pet minuta. Ključne poene postigao je Mušikić posle skoka u napadu, 42 sekunde pre sirene za 112:107.

Pobedničku ekipu predvodio je Peri sa 28 poena. Po 17 su dodali Rudan i Cerovina (11-11 penali). Briljantna partija Kroforda (23 poena, 12 asistencija) nije bila dovoljna da Igokea izbegne poraz. Osim Amerikanca, odličan je bio Tanasković sa 22 poena i osam skokova.

ABA LIGA, 15. kolo

Subota

Igokea – Mega 109:115 – produžetak

Cedevita Olimpija – Split

Cibona – Studentski centar

Nedelja

17.30 Zadar – Mornar

19.30 Budućnost – Crvena zvezda

Ponedeljak

18.00 Partizan – MZT Skoplje

Petak

FMP – Borac Čačak 107:81


Standings provided by Sofascore

Kliknite da ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.