Budimo u kontaktu

SRBIJA FUDBAL

METALAC NA PUTU OPSTANKA U LIGI Žakula: Raduje me što verujemo u sebe (VIDEO)

Dalibor Tomasevic

Objavljeno

,

Nikola Žakula na utakmici protiv OFK Beograda (Foto: FK Metalac / Zvanični sajt kluba)

Dobar finiš u preliminarnoj fazi i start u plej-autu, doneo je mir u svlačionicu Metalca. Ekipa iz Gornjeg Milanovca je na pet bodova iznad zone ispadanja i naredno kolo dočekuje sa dodatnom dozom optimizma.


SUPERLIGA SRBIJE: Kvota na pobedu Čukaričkog protiv Mladosti u našoj kladionici je 1.45. Utakmica počinje u 19:00. 


Pobeda posle dvostrukog preokreta na otvaranju plej-auta nad Radničkim sa Novog Beograda (3:2) unela je dodatnu sigurnost u redovima plavo-belih. Ekipa Vladimira Otaševića pokazala je karakter i uspela da u furioznoj završnici sa dva gola ostavi ceo plen u gradu pod Rudnikom.

Jedan od najzaslužnijih za trijumf bio je iskusni Nikola Žakula, strelac prvog i trećeg, pobedonosnog gola na utakmici. Korpulentni vezista se i na prethodnom meču protiv Novog Sada upisao u listu strelaca, tako da njegova forma definitivno ide uzlaznom linijom.

Poslednje dve utakmice pokazale su da ne smemo nijednog trenutka da se opustimo i pomislimo da je sve gotovo kada nam se učini da potpuno kontrolišemo situaciju. Imali smo u više navrata taj pad koncentracije pošto uđemo u jednu zonu komfora, ali videli smo koliko to može da bude opasno. S druge strane, izuzetno me raduje što uspevamo vrlo brzo da se vratimo u visok intenzitet ofanzivno, što verujemo u sebe i ostajemo čvrsti psihološki do kraja – rekao je Žakula.

TREĆI OKRŠAJ SA “KANARINCIMA”

Raspored je takav da je naredni protivnik ekipa Novog Sada, sa kojom su se sastali pre samo dve nedelje. Biće to njihov treći međusobni duel u sezoni, a prethodna dva Metalac je rešio u svoju korist.

Novi Sad je ekipa koja će kazniti rivala u svakom momentu nepažnje, a to smo osetili na svojoj koži pre samo desetak dana. Očekujemo da će na svom terenu biti još neugodiniji. Mi nećemo mnogo toga menjati, tražićemo što aktivniju igru u polju, pokušati da kontrolišemo sredinu terena i ići svakako na gol više. Takav pristup zahteva da u odbrani budemo mnogo oprezniji, na čemu smo radili cele sedmice. U ovoj fazi tamičenja svaka utakmica je podjednako bitna i nema veze da li je protivnik ispod ili iznad nas na tabeli. Bitni su samo bodovi koje ćemo, verujem, doneti i iz Novog Sada – optimista je Žakula, pre desetak godina igrač upravo Novog Sada.

Pred drugo kolo doigravanja za opstanak, Metalac ima 40 bodova i nalazi se na, za sada, bezbednom trećem mestu plejaut grupe. Duel Novog Sada i Metalca na programu je u nedelju od 16 časova.

Kliknite da ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.