Budimo u kontaktu

EVROLIGA

NOVI KRALJ EVROLIGE Majk Džejms je najbolji strelac u istoriji! Nestašni “ubica”! Niko tako talentovan i brz (VIDEO)

Dejan Prlina

Objavljeno

,

Majk Džejms je ušao u istoriju Evrolige (Foto: Alfonso Cannavacciuolo/Euroleague Basketball via Getty Images)

Novi kralj strelaca Evrolige – Majkl Džejms. Fantastični Amerikanac je ušao u istoriju najkvalitetnijeg košarkaškog takmičenja. Majstor i  “ubica”. Nema ono c u nadimaku kao Žoc, ali značenje tog “nepostojanog c” u njegovom imenu i prezimenu moglo da bude isto, čak i verodostojnije nego kod Željka Obradovića – cepač mrežica.


EVROLIGA: Sve kvote kaldionice MaxBet za meč Armani – Partizan pogledajte OVDE.


Protiv Crvene zvezde je Majklu Džejmsu bilo potrebno 12 poena da postane najefikasniji igrač Evrolige i u tome je uspeo. To se i očekivalo jer u Evroligi prosečno postiže 19,3 poena… Istorijski koš postigao je 3.54 minuta pre kraja druge četvrtine. Pretekao je Vasilisa Spanulisa na večnoj listi najboljih!

“BOMBA” U 1.85 METARA

Majk Džejms (Foto: Michele Nucci/Euroleague Basketball via Getty Images)

Rođen u Portlandu pre 34 godine pokazao je da visina nije prepreka da bi se uspelo u košarci. “Bomba” je spakovana u 185 centimetara. Išao je težim putem.

Nije bio na draftu NBA, nije skrenuo pažnju na sebe iako je na jednoj univerzitetskoj utakmici, protiv Luizijane, 2011. godine, postigao 52 poena. Igrao je za Istočnu Arizonu i Lamar, a oni nisu toliko zanimljivi. Zato je sreću morao da pronađe putovanjem preko okeana, u Evropu.

Započeo je karijeru u Zagrebu, 2012. godine, ali tu se zadržao samo četiri meseca (od avgusta do decembra). Dobio je otkaz jer je zaspao tokom video analize!? Usledio je odlazak u Izrael, isto tako kratak, pa italijansku treću ligu, pa u grčki Kolos sa Rodosa. Klubove je menjao kao čarape, četiri u tri godine…


Top 10 najboljih strelaca Evrolige

Majk Džejms – 4,446 poena
Vasilis Spanulis – 4,455 poena
Nando De Kolo – 4,396 poena
Huan Karlos Navaro – 4,152 poena
Serghio Ljulj – 3,872 poena
Serhio Rodrigez – 3,731 poena
Jan Veseli – 3,703 poena
Jorgos Printezis – 3,599 poena
Kostas Slukas – 3,489 poena
Nikola Mirotic – 3,416 poena


Dok je nosio dres Kolosa primetio ga je Alfredo Salazar koji ga je doveo u Baskoniju 2014. godine i može da se kaže da mu je presudno uticao na dalji tok košarkaške karijere. Tu je Džejms zasijao, postao zvezda i – igračina. Sa klubom iz Vitorije je igrao Fajnal for, ali je osvojeno četvrto mesto. Kasnije je igrao za Panatinaikos, Armani, CSKA i sada je u Monaku.

Dva puta je pokušao da se vrati u NBA, ali ukupno je ubeležio 49 utakmica na kojima je u proseku beležio 8,9 poena za 18.8 minuta. Njegova sudbina bila je Evropa.

“ON JE KAO DRAŽEN – RADOHOLIČAR”

Imao je probleme s trenerima. Čim je Etore Mesina stigao u Milano, rekao je Džejmsu da ne računa na njega. Jednostavno, “zli jezici” su pratili Majka Džejmsa. Kada je bio u CSKA, Dimitris Itudis ga je izbacio iz tima. U Monaku je bio suspendovan zbog noćnog izlaska koji je predstavljen kao kršenje klupske discipline.

Sa njim, međutim, trener “kneževa” Saša Obradović ima  sjajan odnos. I i te kako pozitivno mišljenje:

– On je, kao i Dražen Petrović, radoholičar. Radi više od svih i zato je to što jeste – izjavio je Obradović.

Još je rekao:

– Nema sličnog njemu. U tehničko-taktičkom smislu, to je najbolje što sam imao prilike da vidim. Radim sa njim svakog dana i znam o čemu pričam. Igrao sam sa najboljim igračima i mogu da kažem da niko nije imao taj nivo talenta u kombinaciji sa brzinom.

Jedan je Majk Džejms!

1 komentar

1 komentar

  1. CRVENI UDBASI ZVEZDINI BULJASI

    07.03.2024. at 20:09

    Najveci uspeh Zvezda Idea Zagreb da prisustvuje mecu gde Majk ulazi u istoriju.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.