Budimo u kontaktu

SRBIJA FUDBAL

Milojević opet seo na Zvezdinu klupu, pa poručio: Nisam se dvoumio kada je stigao poziv, nezahvalno je da dajem obećanja (VIDEO)

Radomir Djurovic

Objavljeno

,

Vladan Milojević (Foto: Starsport)

Prošle su tačno četiri godine otkako je Vladan Milojević napustio Crvenu zvezdu i klupu prepustio Dejanu Stankoviću. Trofejni trener se vratio na mesto uspeha gde je nasledio Baraka Bahara.


FINALE KLUPSKOG SP: Od 19 igraju Mančester siti – Fluminense, a u kladionici MaxBet je kvota na igru 0-2 golova 2.25.


U međuvremenu je vodio Al Ahli iz Saudijske Arabije, AEK iz Atine, Al Etifak, APOEL i Apolon. Nigde nije ostavio takav trag kao na stadionu “Rajko Mitić”. Podsetimo, Milojević je na klupu crveno-belih seo u junu 2017. godine i ostvario velike uspehe. Osvojio je dve titule, dva puta je odveo klub u Ligu šampiona, a u prvoj sezoni je obezbedio Zvezdi prvo evropsko proleće i to u Ligi Evrope.

MNOGO JE SIMBOLIKE

Okupili smo se u velikom broju jer su velika očekivanja. Mnogo je simbolike. Krug se zatvorio sa Milojevićem. Svi znate o njemu sve što bih rekao. Milojević je dete Cvvene zvezde, prošao je sve selekcije. Tvorac je najvećih uspeha. Potpisujemo ugovor na dve i po godine – rekao je generalni direktor srpskog šampiona Zvezdan Terzić.

Posle potpisivanja ugovora, medijima se obratio novi-starri trener crveno-belih.

Da vam se zahvalim što ste došli u velikom broju. Sa 16 godina sam došao iz malog mesta, Zvezda mi je mnogo dala. Uvek je bilo u meni pitanje šta Zvezdi mogu da vratim. Otišao sam kada smo napravili dobre rezultate, tada sam rekao da klub uvek može na mene da računa. Kada je došao poziv nije bio nijedan momenat razmišljanja. Mislim da me dobro znate, neko sam ko veruje u rad i nezahvalno je da dajem obećanja. Uraduću sve sa stručnim štabom šta je do nas da nastavimo putem kojim je Zvezda krenula pre nekoliko godina – rekao je Milojević.

Kakav je potemcijal Crvene zvezde, gde vidite prostor za napredak?

Sve se dogodilo vrlo brzo. Od ponedeljka treba detakljnije da pogledam. Zvezda je na dobrom putu, zvezdaška javnost je navikla na velike rezultate. Treba držati taj kontinuitet. Ima dosta stvari koje ćemo probati da ispravimo. Ne treba govoriti da moj prethodnik Barak Bahar neke stvari nije radio kako treba. Veliko zlato su mladi igrači koji su dobili šansu u Ligi šampiona. Zvezda je uvek imala dosta mladih igrača kojima treba dati šansu. Svi će oni jednog dana imati dobre karijere i biće nosioci u reprezentaciji.

ZVEZDA IMALA ŠANSE U DERBIJU

Kako komentarišete igre ove sezone, a posebno “večiti derbi”?

Ne bih mnogo da komentarišem. Bilo je dosta dobrih stvari. Nikada za mene ne postoji juče. Rano je da bih dao bilo kakvu analizu. Neke utakmice nisam ispratio. Bio sam fokusiran na svoj posao. Derbi je bitna utakmica, Zvezda je imala svoje šaanse. Bio je poraz, ali nije smak sveta, idemo dalje, ima još utakmica.

Koliko će sada da vam bude lakše u Zvezdi?

Možda da pitamo koliko će biti teže. U prvom mandatu smo kretali od nule, i kada napravite mali pomak onda to izgleda mnogo. Veliki je izazov da se zaboravlja ono što je bilo juče. Bio sam trener u Omladinskoj školi kada smo imali problema. Ovo je veliki gigant sa armijom navijača. Nije to lako voditi. Da je pre nekoliko godina neko rekao da ćemo da ostvarimo ove rezultate, kazao bih da je to nemoguće i u ludim snovima. Ključ je vredan rad, bez mnogo priče i sa dosta discipline. Dođu loši rezultati, ali nije kraj sveta. Mi to tragično shvatimo.

VOLIM DA RADIM POD PRITISKOM

Koliki će pritisak da bude odbrana titule?

Volim da radim pod pritiskom. Meni se ne sviđa zona komfora. Pritisak je izazov. Onog trenutka kada si u Zvezdi onda su ti ambicije najveće. Mi svi moramo da radimo u tom pravcu. Mi svi u klubu moramo da verujemo i radimo u jednom pravcu. Zvezda ima dobar sastav. letos je napravljena selekcija dobrih igrača. Mislim da imaju dovoljan kvalitet, a najbitnije je da se svi uklope u dobru celinu. Bitan je odnos igrača među sobom kao i sa stručnim štabom. Drago mi je da je Zvezda došla u mogućnost da ima odrešenije ruke, ranije smo čekali kvalifikacije od kojih je dosta zavisilo.

Da li ste u kontaktu sa igračima koje ste vodili i da li će Milan Borjan da se vrati u Zvezdu?

U kontaktu sam sa svim igračima i uželeli su se da dođem. ne treba žaliti za prošlim vremenima, već gledati u budućnost. Svaki igrač je dobrodošao. Od ponedeljka ćemo početi intenzivnije da radimo. Prelazni rok je živ. Biće odlazaka i dolazaka, ne bih o imenima. Imamo dosta vremena da se pripremimo za poetak priprema.

Da li ste pričali sa Baharom i imate li listu želja za prelazni rok?

Nisam imao komunikaciju sa Baharom, ako budem imao komunikaciju saslušaću ga. Sa mnom su Nebojša Milošević, Ivan Vučetić i Bojan Ofenbaher, koji je zadužen za analitiku. Posvećeni su i veliki zvezdaši, a ja ne mogu sve sam. Nemam listu želja. Obično ja ispunjavam želje, šalim se. Zvezda ima dobar kostur tima, ali je bio tanak za mnogo utakmica. Vraćamo se za domaće prvenstvo i Kup. Nisam imao vremena da razgovaram o tim stvarima. Videćemo šta je najbolje za klub.

Veliki broj stranaca i Bahar nisu osetili pripadnost klubu?

To je uvek pitanje koje će se voditi. Pre nisu mogli da dođu stranci jer su pravila bila drugačija. Prioritet su domaći igrači. Ne bih delio igrače. Mora da se napravi dobar miks kroz priču i zvezdaštvo. To se dešava i u drugom kliubovim, pa dođe slika koja nije relana.

Koliko ste se promenili za četiri godine?

– Ponosan sam za sve što smo napravili. Opet ću da ponovim, Zvezdu drugačije doživljavam. Bože zdravlja da ostanem ovde, ali znao sam da kada god Zvezda odluči ima jednog čovelk koji nikada neće reći ne. Mogu da obećam da ću dati sve od sebe da dostojno prezentujem Zvezdu – zaključio je Vladan Milojević.

1 komentar

1 komentar

  1. Dejo 74

    22.12.2023. at 13:53

    Dobrodošao

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.