Budimo u kontaktu

SRBIJA FUDBAL

MILOJEVIĆEV NOVI MANDAT U LJUTICE BOGDANA Navijači ga čekaju kao spasioca, ali ništa im nije obećao… Da li je ovo razlog?

Bosko Zivancevic

Objavljeno

,

Vladan Milojević (Foto: Starsport)

Možda minut pošto se Nenad Minaković poslednji put oglasio u sredu u Humskoj, Barak Bahar je bio bivši. Nije to znao dok se nepunih pola sata kasnije preselio u Ljutice Bogdana. Tog trenutka je postao tamna prošlost.


Italija: Na meču Torino – Udineze, naša kladionica nudi kvotu 2.25 za igru ug 3+.


Svetla budućnost bi trebalo da bude Vladan Milojević. Poslovično oprezan, čovek koji će, bez ikakve sumnje da ostane zapisan u istorijskim knjigama kluba iz Ljutice Bogdana, zvanično je predstavljen ovog petka.

Tradicionalno, uz mnogo opštih mesta u izlaganju, izbegao je da crveno-belom delu Srbije obeća bilo šta. Naravno da nije u prilici da kaže nešto takvo, jer nasleđuje tim koji nije birao i tim koji je, narodski rečeno, prilično “ubijen u pojam”. U svakom smislu. Da ne ponavljamo već izrečeno o Baharovom delovanju u Zvezdi.

POČETAK “SERIJE 1:1”

Šta može crveno-beli deo Srbije da očekuje od Milojevića? Konkretni potezi uslediće najpre od strane veoma odgovornih za sve do sada viđeno, a jedan od njih je Marko Marin, nekada Milojevićev igrač, a sada tehnički direktor, a potom i od trenera. Do tada, neka posluže brojke.

Kao trener Crvene zvezde u prošlom mandatu, zaključenom 19. decembra 2019. kada je predao klupu Dejanu Stankoviću i ostavio mu 11 bodova prednosti nad večitim rivalom, Vladan Milojević je samo kao trener crveno-belih (ne računajmo boravak u Čukaričkom), vodio tim u osam duela sa Partizanom. Nema pozitivan, ali ni negativan učinak. Pobedio je dva puta, isto toliko puta izgubio, a od njegove postavke je krenula ona serija rezultata 1:1…

Vladan Milojević (Foto: Starsport)

Prvi njegov derbi, igran 27. avgusta 2017. na Marakani završen je bez golova. Usledio je prvi iz “serije 1:1”, onaj posle kojeg su se iz Humske silno bunili da li je lopta sa Boaćijeve glave završila iza gol linije.

Posle toga i prva od dve pobede, aprila 2018, kada su Nemanja Radonjić i Aleksandar Pešić već posle 20 minuta najavili pobedu. Poraz crno-belih je u 90. minutu ublažio Ožegović sa penala u 90. minutu.

IZGUBIO POSLEDNJA DVA DERBIJA

Usledila su još dva, u to vreme tradicionalna rezultata 1:1, po jedan na svakoj strani Topčiderskog brda, a onda i druga, za sada i poslednja pobeda Milojevića nad večitim rivalom. Bilo je to tek nešto više od godinu dana posle prethodne. Pogađali su Ben i Vukanović u 60. i 80. minutu, a počasni strelac za goste je bio Rikardo Gomeš, ponovo sa penala i ponovo u 90. minutu.

Sledeća dva derbija, Milojević je izgubio. Najpre onaj u finalu Kupa na stadionu “Rajko Mitić” (0:1) i za sada njegov poslednji, igran 22. septembra 2019. u Humskoj. Marin je katastrofalnom greškom olakšao Sumi da u finišu donese prednost Partizanu koju je pred kraj udvostručio Zoran Tošić. U oba navrata, novog (starog) trenera Zvezde je nadmudrio Savo Milošević.

Od tada je Milojević, s promenljivim uspehom, radio u dva saudijska kluba, Al Ahliju i Al Etifaku koji sada vodi Stiven Džerard. Između ta dva angažmana imao je epizodu u AEK iz Atine, a minulih godinu i kusur proveo je na Kipru, najpre u APOEL-u, a do razlaza, početkom ovog meseca u Apolonu iz Limasola.

Već tada se, posebno posle svega što se mesecima dešavalo sa Baharom i njegovim radom, njegovo ime pominjalo kao potencijalnog naslednika. Rekosmo, postao je to pre nego što je Izraelac i saznao da je smenjen.

SAMO JEDNOM ODSTUPIO

Šta Zvezdi može i treba da donese Vladan Milojević? Svakako, čvršći fudbal od onog koji je prikazao Bahar. Milojević je u sedam od osam derbija na teren poslao formaciju, njegovu omiljenu 4-2-3-1. Odstupio je samo u njegovom, za sada poslednjem okršaju, kada je počeo s 3-4-3.

Ali, tada je u timu imao Žandera i Van la Paru koji već poodavno fudbal igraju rekreativno. Ako ga igraju i na taj način.

Foto: Starsport

Prvo treba da vidimo koga će da mu dovedu, zapravo koga će on da izabere. Da li će da oživi Miloša Degeneka, njegovog čoveka od apsolutnog poverenja, koga je Bahar fudbalski “ubio”, šta će da bude sa Kangom, Krasoom, Ndiajem? Da li će da insistira na povratku Milana Borjana?

Mnogo je pitanja pred Zvezdom. I, mnogo izazova pred Milojevićem.

 

 

2 Komentara

2 Comments

  1. Konkvistsdor

    23.12.2023. at 06:36

    Nije valjda lud d’obeća Miloja,kad zna ,ono,što zna. Da je sam da se igra fuzbal pa i d’obeća,al ovako, **beš ti to burazeru! El tako MK grobar,mmm???

  2. REKO MI MK GLODAR U POVJERENJU

    23.12.2023. at 07:32

    Ma gde da obeća pobogu. Prvi će Terza da ga proda,a i rekli mu, Miloju, neki drugari iz jedne konkurentske kladže da se prvak zna ,pa sad jbg. obećavaj ‘ko si lud! Dogooodine će vidimo,al za ovu sezonu je sve odavno dogovoreno. Pa ako nije nekem jasno da je Roda onog sobalio na korner lindži onda smo svi il ludi il pjani! A tek šta je mašio Katai magiko,ono je i više od naručene svinjarije od strane svinjskog oca dr lopinjarda. Kažu upućeni koji su želeli d’ostanu anonimni da je Dr economskik nauka reko pretećim tonom uz neizbežno mahanje revolverom (u pitanju je golden magnum),da će on Lopinja, lično ,svakom ko pokuša ili da gol za izjednačenje ili ne do bog pobjedu, lično ima da polomi obe noge i ključnu kos’ (kao sredstvo za rad,da se tako socijalistički
    izrazim) Pa ti ondak daj gol,bato!? Ne znam kuj je preveo na korejanski jezik Hwangu i na Svahili oststku tamnoputog djela tima,ali su se svi uredno ukakili kad su vidli raspomamljenog Terzu! U pola glasa je zbunjeni Stamenko pito Glazera o čemu se radi,a Glazer je samo sa suzama u očima promrmljao na čistom hebrejskom “MA OĆE DA IZGUBIMO!”, čekaj ali ŠTOOO,jbt, pita Stameni na književnom Samoanskom(jbg keva mu je Samoanka) A GLAZER KROZ PLAČ:” PA OĆE BREE KONJUNJEDAN,TAKO DA NAJURI GAZDA BUREKA BREEE ŠTO SI GLUP!

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.