Budimo u kontaktu

LIGA EVROPE

NADA JOŠ POSTOJI Čukarički izgubio, ali golom u sudijskoj nadoknadi ostao u trci za Ligom Evrope (VIDEO)

Radomir Djurovic

Objavljeno

,

Filip Samurović je imao dosta posla u Atini (Foto: Starsport)

Nastavlja se sa neuspesima srpskih klubova u evropskim takmičenjima i pretrpeljen je još jedan poraz. U prvom meču plej-ofa kvalifikacija za Ligu Evrope Olimpijakos je u Atini pobedio Čukarički sa 3:1 (3:0). Revanš se igra za nedelju dana u Leskovcu.


DANSKA: U petak od 18:30 igraju Randers – Viborg, a u kladionici MaxBet je kvota na pobedu gostiju 2.30.


Utakmica je odigrana pred punim tribinama stadiona “Jorgos Karaiskakis” i kao da je to impresioniralo fudbalere sa Banovog brrda. Treba reći da je trener Igor Matić na teren izveo kombinovani sastav. Na golu je debitovao Filip Samurović, a na levom beku je igrao mladi Luka Subotić. U prvih 11 nije bilo ni kapitena Marka Docića.

Atinjani su krenuli silovito i poveli već u trećem minutu. Vrusai je šutirao, Samurović je kratko odbio loptu, a ona je došla do Ajuba El Kabija. Marokanac je bio precizan i pgoodio mrežu.

Nošeni podrškom sa tribina, domaći su nastavili da napadaju, a u 16. minutu je bilo 2:0. Kapiten Konstantinos Fortunis je snažno šutirao sa ivice kaznenog protstora, a golman “brđana” nije imao nikakve šanse.

Moglo je da bude 3:0 u 31. minutu, ali je Samurović zaustavio šut El Kabija. Potom je srpski tim imao prvu šansu. Đorđe Ivanović je izveo korner sa desne strane, a u srcu šesnesterca je najbolje skočio Luka Subotić. Šutirao je glavom, ali je golman Pashalakis bio na mestu.

Treći gol su domaći dali u 40. minutu. Lopta je posle kornera došla do Fortunisa, koji ju je ubacio pred gol. Tamo je bio El Kabi koji je glavom zatresao mrežu.

U 45. minutu su fudbaleri iz Srbije imali odličnu šansu. Nikola Stanković je šutirao iskosa sa desne strane, ali je lopta za malo otišla pored stative.

Na startu drugog poluvremena je Igor Matić napravio trostruku izmenu. Izašli su Endijae, Rogan i Kovač, a ušli su Janković, Nikčević i Docić. Olimpijakos je u 49. minutu i četvrti put zatresao mrežu Čukaričkog. Strelac je bio Medi Kamara, ali je pogodak poništen zbog igranja rukom.

Nisu se fudbaleri u crnim dresovima predavali, a u 52. minutu su mogli da postignu prvi gol. Bojica Nikčević je prošao po desnoj strani, ubacio pred gol, ali Ivanović nije uspeo da zahvati loptu kako je želeo.

Posle toga su domaći imali nekoliko šansi, ali je na visini zadatka bio Samurović. Podsetimo, on je ovog leta došao u Čukarički i sada je debitovao među stativama. Do sada je prvi golman bio Nenad Filipović.

I kada se činilo da će Čuka da ima tri gola minusa, usledio je šok. U drugom minutu sudijske nadoknade Bojica Nikčević je ubacio loptu sa desne strane, a na pravom mestu je bio Igor Miladinović i smanjio na 3:1. Ovaj rezultat daje nadu “brđanima” da sa za nedelju dana mogu da naprave podvig u Leskovcu.

OLIMPIJAKOS – ČUKARIČKI 3:1 (3:0)

Stadion: “Jorgos Karaiskakis” u Atini.

Sudija: Donatas Rumšas (Litvanija).

Strelci: 1:0 El Kabi (3. minut), 2:0 Fortunis (16), 3:0 El Kabi (40), 3:1 I. Miladinović (90+3).

Žuti kartoni: Recos, Kvini (Olimpijakos), Nikčević (Čukarički).

Olimpijakos: Pashalakis, Kvini, Freire, Recos (od 70. Porozo), Vrusai, Ibora, Kamara (od 59. Heze), Fortunis, Bijel (od 83. Aleksandropulos), Masuras (od 59. Skarpa), El Kabi (od 70. El Arabi).

Čukarički: Samurović, Subotić, Drezgić, Stevanović, Tošić, Kovač (od 46. Docić), Sisoko, Stanković (od 69. I. Miladinović), Rogan (od 46. Nikčević), Ivanović (od 86. Ze Mario), Endijae (od 46. Janković).

1 komentar

1 komentar

  1. Aleksandar

    25.08.2023. at 07:23

    Ne postoji nikakva sansa. Nemojte biti smesni. Cukaricki ce primiti Jos nekoliko golova u revansu.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.