Budimo u kontaktu

ITALIJA

Napoli nezadrživo grabi ka tronu… Jug Italije čeka taj trofej još od vremena velikog El Pibea

Bosko Zivancevic

Objavljeno

,

Osimen postiže gol u Empoliju (Foto: Beta/AP)

Možemo samo da zamislimo kako je na jugu “čizme” tokom ovih, i dalje zimskih dana. Vrelo! Jer, miris trona na koji se čeka 33 godine, još od vremena velikog Dijega Maradone je sasvim blizu. Lider je lako prošao još jednu stanicu: Empoli – Napoli 0:2 (0:2).


Argentina: Na meču Velez – Boka Juniors, naša kladionica nudi kvotu 4.55 za igru GG2.


Čudotvorac Lučano Spaleti je doveo Napolitance u goste klubu u kojem je završio igračku i počeo trenersku karijeru. Međutim, emocija nije bilo. Italijan dobro zna da na leđima nosi ogromnu želju celog juga Italije i zato je od ekipe zatražio da odigra ozbiljno i krajnje profesionalno, što je ona i učinila.

Doduše, u pohodu ka trijumfu lideru je pomogao Ismajli. Albanski internacionalac je u želji da preseče pas poslao loptu u sopstvenu mrežu. Prednost Napolija udvostručio je Viktor Osimen, desetak minuta kasnije. Nigerijac je bio strelac na devetom uzastopnom meču, računajući i Ligu šampiona!

Bez problema su Napolitanci posle odmora održavali stečeno, mada se nemir u njihove redove uselio sredinom nastavka kada je direktan crveni karton dobio Mario Rui. Ipak, i sa igračem manje su gosti imali zrelije prilike.

Čini se da niko više ne može da ih zaustavi…

U završnom meču dana, Sasuolo je kao gost savladao Leće i preskočio ga na tabeli. Za sada, nijedan od ovih rivala ne spada među najugroženije.

SERIJA A, 24. kolo

Subota

Empoli – Napoli 0:2 (0:2)

(Ismajli 17. aurtogol, Osimen 28, ck. Mario Rui 67)

Leće – Sasuolo 0:1 (0:0)

(Torstved 65)

Nedelja

12.30 Bolonja – Inter

15.00 Salernitana – Monca

18.00 Udineze – Specija

20.45 Milan – Atalanta

Ponedeljak

18.30 Verona – Fjorentina

20.45 Lacio – Sampdorija

Ponedeljak

18.30 Kremoneze – Roma

20.45 Juventus – Torino

Kliknite da ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.