Budimo u kontaktu

SRBIJA FUDBAL

NAPREDAK ISPUSTIO DVA GOLA PREDNOSTI Partizan došao do boda u završnici meča… Drugo mesto i dalje visi u vazduhu (VIDEO)

Matija Tepavcevic

Objavljeno

,

Sjajan meč u Kruševcu (Foto: Starsport)

Mlađi navijači ne pamte lošiji Partizan… Malo je falilo da crno-beli dožive šesti poraz u nizu, što predstavlja crni rekord Partizana postavljen marta 1990. godine. Dugo je Partizan bio prvi, a onda u poslednja dva meseca bacio u vodu sve ono što je bilo dobro od početka sezone.


EVROLIGA: Kvota kladionice MaxBet na pobedu Monaka protiv Fenerbahčea (19:00) je 1.82.


Napredak i Partizan su odigrali sjajan duel Kruševcu koji je posle velike borbe završen nerešenim rezultatom 3:3. Ovo je prvi bod za obe ekipu u plej-ofu, s obzirom na to da su i jedni i drugi bili poraženi u prva četiri kola.

Crno-beli su sada ugrozili drugo mesto koje vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona. TSC posle pobede kod kuće nad Radničkim 1923, prišao je na samo dva boda ekipi Alberta Nađa.

Partizan je bez pobede od 7. aprila, to zaista zvuči neverovatno…

PARTIZAN BOLJE UŠAO U MEČ

Mreža domaćih mogla je da se zatrese posle samo tri minuta igre, ali je veliku priliku propustio Nemanja Nikolić koji je danas krenuo od starta utakmice. Ipak, ono što Nikolić nije uradio u trećem minutu, jeste Filipović u šestom.

Izveo je Antić korner sa desne strane, pred golom Savića najbolje se snašao Filipović i glavom doveo crno-bele u prednostu. U tom trenutku delovalo je da će Partizan konačno da izađe iz krize i zabeleži sva tri boda protiv najlošije ekipe iz plej-ofa.

PREOKRET NAPRETKA ZA SEDAM MINUTA

Nastavio je Partizan da napada, bio je blizu drugog gola. Mogli su da dupliraju prednost preko Severine i Stojkovića, ali je Savić sjajno intervenisao u tim situacijama.

Domaći su to kaznili. Najpre su “čarapani” došli do izjednačenja u 19. minutu. Bio je to sjajan centaršut sa desne strane Tomića, a Majdevac je fantastično šutirao glavom i loptu poslao u mrežu nemoćnog Jovanovića.

Napredak se tu nije zaustavio. Samo sedam minuta kasnije, Jovanović je ponovo loptu morao da vadi iz mreže. Strelac gola Majdevac poslao je lepu loptu ka Bastajiću, a onda je usledio hiruški precizan šut i preokret “čarapana” pod Bagdalom.

Partizan je posle ovoga stao sa naletima i šansama. Domaći su ih šokirali. Teško da je moglo da se očekuje od ekipe koja je u toliko lošoj seriji da se vrati posle svega što smo videli.

Mogao je Partizan do izjednačenja pre odlaska u svlačionicu. Izašao je Kalulu sam na Savića, ali je raspoloženi čuvar mreže Napretka sjajno intervenisao i zadržao prednost svoje ekipe.

VELIKA ŠANSA, PA PRIMLJEN TREĆI GOL

Crno-beli drugo poluvreme otvorili velikom šansom. Imao je priliku Filipović da postigne drugi gol, solidno se snašao u gužvi, ali je mladi Mihajlović sjajno intervenisao.

Umesto da na semaforu stoji 2:2, rezultat se ubrzo promenio na 3:1. Ponovo je Majdevac bio nezaustavljiv za crno-beli i kaznio veliki promašaj ekipe Alberta Nađa.

Igrao se 51. kada je ovaj sjajni napadač izvanredno šutirao i po drugi put na susretu postigao gol Partizanu. Drugi put na meču, a treći put u sezoni.

JANKOVIĆ POKRENUO POVRATAK CRNO-BELIH

Partizan je u nastavku susreta izgledao kao ekipa koja je bliža da primi četvrti, nego da postigne drugi gol. Ipak, uspeo je Partizan do boda u završnici meča.

Nadu “parnom valjku” vratio je novajlija Aleksa Janković u 80. minutu. Bio je to prelep udarac slabijom desnom nogom i prvenac fudbalera koji je došao iz Čukaričkog ove zime.

Ovaj pogodak dao je vetar u leđa crno-belima koji su uspeli da dođu do izjednačenja u završnici meča. Ponovo je u akciji učestvovao Jankovića, ovoga puta on je dodao loptu Baždaru, a mladi napadač odlično asistirao za Zahida.

Jedan od fudbalera sa najboljom statistikom ove sezone doneo je izjednačenje i ispostaviće se bod crno-belim u 89. minutu.


Napredak – Partizan 3:3 (2:1)

Strelci: Majdevac 19, 51, Bastajić 26 – Filipović 6, Janković 80, Zahid 89

Sudija: Stanko Ostraćanin

Napredak: Savić – Marinković, Krstić, Stevanović, Mihajlović – Jović (od 69. Sadiković), Marjanović (od 90. Milenković), Bastajić, Tomić – Stanojlović – Majdevac (od 81. Bojović).

Partizan: Jovanović – Stojković (od 72. Janković), Filipović, Kovačević, Antić – Ovusu (od 86. Kastiljo), Natho (od 54. Goh), Zahid, Kalulu (od 54. Baždar), Severina – Nikolić.


 

3 Komentara

3 Comments

  1. indija, pakistan

    08.05.2024. at 17:57

    kakav kiks carapana

  2. A šta

    08.05.2024. at 18:20

    Kaže drug Natko, je li opet namešteno. Nema štita, nema pobeda, jasno kao dan.

    • miki kuronja

      08.05.2024. at 18:32

      daje intervju za tudjmanov vjesnik

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.