Budimo u kontaktu

NBA LIGA

NBA Golden Stejt u finalu Zapada, Boston na krilima Tejtuma izborio sedmu utakmicu

Igor Pavlovic

Objavljeno

,

Džejson Tejtum (Foto: Beta/AP)

Zanimljivo veče u NBA ligi je iza nas. Seltiksi su uspeli da izjednače u seriji, dok su Voriorsi “čekirali” novo finale konferencije.


Na meču Štutgart – Keln, naša kladionica nudi kvotu 2.30 za igru ug 4-6.


Da do plasmana Milvokija u finale ne dođe, pobrinuo se Džejson Tejtum sa 46 poena. Boston je slavio sa 108:95 čime je obezbedio igranje sedme, odlučujuće utakmice.

I pored fantastične podrške u Fiserv forumu, Baksi nisu uspeli da iskoriste prvu meč loptu u seriji. Seltiksi su manje-više kontrolisali čitavu utakmicu, uz sjajan otpor kada bi domaći pretili da se rezultatski vrate u meč.

Pored neverovatnog učinka Tejtuma, prevagu u korist gostujućeg tima odneo je šut za tri poena. Čak deset više pogođenih trojki (17 naspram 7) presudilo je aktuelnom šampionu lige.

Sjajna partija Adetokumba nije bila dovoljna da Baksi dođu do slavlja. Grk je meč završio sa 44 poena i 20 skokova, a pratili su ga Holidej sa 17 i Konaton sa 14 poena.

Kod Bostona najefikasniji igrač na meču bio je Tejtum sa 46 poena, Braun je upisao 22, dok je Smart dodao 21 poen.

Memfis nije uspeo da napravi iznenađenje u seriji. Ratnici su savladali Grizlise sa 110:96 i tako se plasirali u novo finale Zapada.

Gosti su nastupili bez najboljeg igrača, Dža Morenta, što je bio nagoveštaj da ćemo gotovo izvesno da gledamo slavlje domaćih navijača. Hrabro se Memfis borio do samog kraja. Pred poslednjih 12 minuta imali smo meč na jedan posed, a onda su Voriorsi ubacili u petu brzinu.

Izabranici Stiva Kera slomili su otpor rivala serijom 21:3. Nije imao Memfis rešenje za fantastično šutersko veče Karija, Kleja i Viginsa koji su ugasili san Grizlisa o plasmanu u finale.

Najefikasniji u redovima domaćih bio je Tompson sa 30 poena, Kari je dodao poen manje, dok ih je Vigins upisao 18.

Kod Memfisa istakao se Bruks sa 30 poena, Bejn je upisao 25, a Džekson Džunior 12.

Golden Stejt u finalu čeka boljeg iz duela Finiks – Dalas (3:3).

PROČITAJTE JOŠ:

Đoković srušio Kanađanina za polufinale Rima… Ostaje najbolji na svetu i na pobedu je do jubileja!

VELIKA ČAST Srbija domaćin Evropskog prvenstva 2026. godine

Kliknite da ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.