Budimo u kontaktu

NBA LIGA

NBA LIGA Tompson utišao “grmljavinu” i pokazao klasu! Trojkaška disertacija jednog od najboljih šutera svih vremena (VIDEO)

Djordje Miljanic

Objavljeno

,

Klej Tompson posle jedne postignute trojke protiv Oklahome siti (Foto: Beta/AP)

Povrede su ga značajno usporile u poslednje vreme i deluje da su ostavile traga na njemu. Ipak, kada neko ima tako “meku ruku” i kada uđe u ritam, teško da bilo ko može da ga zaustavi.


FA KUP: Kvota kladionice MaxBet na pobedu Barnlija protiv Ipsviča je 1.88. Utakmica počinje u 20.45.


U noći između ponedeljka i utorka je bilo odigrano osam utakmica u NBA ligi, a nijedan srpski košarkaš se nije našao na nekom od terena u Sjedinjenim Američkim Državama. Od ostalih individualnih učinaka se izdvojio jedan.

Naime, Klej Tomspon je pružio najbolju partiju u dosadašnjem toku sezone, tako što je Oklahomi siti u San Francisku “isporučio” 42 poena. Pogodio je čak 12 trojki iz samo 16 pokušaja, što je nestvarnih 75 odsto uspešnosti! Iz igre je bio na 68.2 odsto (15/22). Ovim učinkom je Voriorsima doneo još jednu pobedu i to ubedljivu – 141:114 (31:37, 29:16, 44:26, 37:35).

Ubacivši pomenuti broj šuteva van linije 7.24 metara, jedan od “braće spleš” je postao tek drugi igrač u istoriji NBA lige koji je u više utakmica postigao 12 trojki. Naravno, prvi je Stef Kari. Takođe, Tompson nije izveo nijedno slobodno bacanje, što njegovu partiju čini još više impozantnom.

Mnogi su potcenjivali Kleja tokom ove sezone, pa se na društvenim mrežama vodi “kampanja” da mu se izvine oni koji nisu verovali u njega. Novinari su čak otišli toliko daleko da ga pitaju da li mu je mesto na ovogodišnjem Ol-staru, ali je košarkaš bio iskren, pa rekao da nije.

NBA LIGA, PONEDELJAK/UTORAK
Detroit – Boston 99:111
Vašington – Klivlend 91:114
Bruklin – LA Klipers 116:124
Čikago – San Antonio 128:104
Hjustoj – Sakramento 120:140
Juta – Dalas 111:124
Golden Stejt – Oklahoma siti 141:114
Portland – Milvoki 108:127


Standings provided by Sofascore

PROČITAJTE JOŠ:

LA LIGA Rajo Valjekano nastavio pohod ka Ligi šampiona (VIDEO)

REVOLUCIJA U FUDBALU Uvodi se pravilo koje će navijačima omogućiti da bolje razumeju sudijske odluke

Kliknite da ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.