Budimo u kontaktu

SRBIJA FUDBAL

Terzić: Pokazali smo karakter! Slavićemo titulu na kraju

Dejan Prlina

Objavljeno

,

Nikola Terzić (Foto: Starsport)

Lakše se diše… Fudbaleri Partizana vratili su se s teškog gostovanja u Surdulici sa sva tri boda. Pobedom nad Radničkom (2:1) četa trenera Aleksandra Stanojevića vratila se na trijumfalni put.


EVROKUP: Kvota kladionice MaxBet na pobedu Partizana protiv Šlonska od najmanje devet poena razlike (H22) je 1.55. Meč u Poljskoj počinje u 18:45.


Vrlo bitnu ulogu u crno-belom taboru imao je Nikola Terzić. Posle vođstva Radnika Terzić je izjedančio u 34. minutu i doneo spokojniju igru. Na samom početku drugog poluvremena, u 48. minutu, Rikardo Gomeš doneo je, ispostavilo se, važne bodove.

Ovo je Terzićev peti pogodak u prvenstvu.

PRAVI SMO TIM

– Utakmica je imala veliki značaj za nas. Kada smo se pripremali, znali smo da će da bude veoma teško jer je to ekipa koja, do ove utakmice nije primila gol u drugom delu prvensta, ekipa koja igra odlično kod kuće i gde ih je jako teško pobediti. Naravno, ako dodate na sve i težak teren na kom nije moglo da se igra, a morali smo brzo da se adaptiramo na njega i sve oko nas, ovo što smo uradili čini nas ponosnim, jer smo osvojili jako bitna tri boda – rekao je Terzić za klupski sajt i nastavio:

– Mislim da smo odlično ušli u utakmicu i pokazali karakter! Što je najvažnije, kada smo posle primljenog gola napravili neverovatnu reakciju, brzo smo došli do izjednačujućeg pogotka i nastavili da ređamo šanse sa željom da pokušamo da dođemo do preokreta u prvom poluvremenu. U tome smo uspeli veoma brzo u drugom poluvremenu, postigli smo drugi gol i preokrenuli rezultat u našu korist.Pokazali smo da smo pravi tim i svi kao jedan.

GOL MI PUNO ZNAČI

Nikola Terzić possle postignuto gola u Surdulici (Foto: Starsport)

Utisci posle gola koji si postigao?

– Naravno da sam presrećan, da mi puno znači, na ovako teškom gostovanju ima još veći značaj za tim. Mislim da je došao kao nagrada za vredan rad i trud tokom čitave sezone. Kvinsi je odigrao odličnu utakmicu, probio po desnom boku, čekao sam tu loptu u 16 metara i slabijom, desnom, nogom pogodio. Jako bitan gol za mene!

Da li je ova pobeda „osvežila“ tim?

– Naravno da je osvežilo tim, kao što sam rekao, najteže gostovanje, jako bitna tri boda! Sve je bilo kako treba i kako šef zahteva od nas u takvim utakmicama. Pokazali smo karakter, uzdigili se posle remija sa Napretkom, igramo odličnu sezonu, u trci smo za titulu, stigli do osmine finala Lige konferencije. 

Partizan je posle mnogo godina u trci za titulu?

Naravno da možemo do titule, ima još dosta da se igra. Spremni smo za nastavak i nadamo se da ćemo na kraju da slavimo titulu – nema dilemu Nikola Terzić.

1 komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.