Budimo u kontaktu

NAŠI TENISERI

ŠIRI OPTIMIZAM Nole: Srbija open vetar u leđa za Rolan Garos

Dejan Prlina

Objavljeno

,

Novak Đoković (FotoStarsport)

Treća-sreća. Neće Novak Đoković po dobrom da pamti ovu tenisku 2020. godinu. Nije mu dozvoljeno da igra na Australijan openu i na američkoj turneji. Dobio je dozvolu za Dohu i Monte Karlo, ali nije napravio zapaženiji rezultat. Sada je na redu Srbija open.


ITALIJA: Kvota naše kladionice na pobedu Atalnte protiv Verone je 1.70. Meč počinje u 21:00.


Neke stvari se ne menjaju – Nole je i dalje poput magneta. O tome govori i i te kako posećena konferencija za novinare.

Izvinjavam se svima na pomeranju konferencije, tražim i nadam se razumevanju, imao sam dosta treninga. Bio sam malo umoran. Trudim se da svaki trenutak iskoristim da unapredim sebe na terenu, da tu fizičku spremu povisim, jer je to neophdono za ovaj turnir i ostatak sezone na šljaci koja je najzahtevnija. Činjenica jeste da sam u Monte Karlu bio dosta nespreman i fizički i igrački. To sam znao. Fale mi mečevi. Ovo je podloga koja zahteva više provedenog vremena na terenu i na treninzima, a posebno mečevima. Velika je razlika između poena na treningu i na meču. Nadam se da ću imati više mečeva nego tamo. Nadam se podršci sa tribina. To je nešto što daje vetar u leđa. Toliko puta sam igrao pred beogradskom publikom i neki od najboljih rezultata, poput 2011. godine je bio posle osvajanja Dejvis kupa pred srpskom publikom. Znali su da prepoznaju trenutak kada nam je potreban stimulans. Nikada nisam igrao turnir pred Rolan Garos, to sam uradio ovde prošle godine, bilo mi je potrebno. Imao sam osećaj i želju da dobijem vetar u leđa i to se i ostvarilo. Ispostavilo se kao dobra odluka – započeo je Đoković.

TITULA JE UVEK AMBICIJA

Već misli na Rolan Garos.

– Rolan Garos je najveći cilj na ovoj podlozi. Mislima sam već u Parizu u smislu priprema da bih tamo bio najspremniji. To ne menja moj pristup ovom turniru, želim da doguram što dalje. Ne mogu da kažem da bih se zadovoljio četvrtfinalom ili polufinalom. Titula je uvek ambicija. Prvo se skoči pa se kaže hop, idemo dan po dan.

O turniru:

– Iskustvo koje smo imali sa organizacijom turnira pre desetak godina nam znači mnogo, posebno u pripremi i organizovanju svega. Pomaže da razumemo šta je potrebno svima da bi dobili najbolje iskustvo. Kao aktivan igrač brinem o ostalim igračima, trudimo se da se postaramo da imaju sve što im treba, od terena, treninga, teretana, hrane. Imamo mali problem sa prostorom, jer je interesovanje ogromno, ali se trudimo da pomognemo svima. Vreme je trenutno hladnije, ali se nadam da će to da se popravi do kraja nedelje.

Na treningu u ponedeljak Novak je sparingovao s Dominikom Timom.

– Moderator ga je najavio kao prijatelja grada Beograda i baš je tako.

Žreb je “načičkao” srpske igrače u isti deo “kostura”.

– Što se žreba tiče, to je nešto na šta čovek ne može da utiče, sve je pitanje slučaja i sreće. Da li na sreću, da li na žalost, skupila se srpska družina u tom delu. U sredu igram protiv Đerea ili Hamada. Znam da je tu i Kecmanović koji je u izvrsnoj formi posle dobre serije u Indijan Velsu i Majamiju. Naša želja je da neko iz Srbije dogura što dalje i da se bori za titulu. To svi priželjkujemo i to privlači najviše pažnje. Nadam se da će neko od nas dogurati do polufinala, pa neka bolji pobedi.

Otkrio je Novak i dalje planove:

– Trenutno su u plau Madrid i Rim. Zavisi od toga kako se budem osećao.

POHVALE KECMANOVIĆU

Nije Nole propustio priliku da pohvali razvoj Miomira Kecmanovića.

– Evidentan je napredak u njegovoj igri, pre svega u kretnji. Falila mu je ta kretnja i tranzicija iz defanzive u ofanzivu. U tome je dosta napredovao. Posmatrajući ovako sa strane i prateći karijeru to sam najviše primetio. Najviše je to  falilo. Mi koji smo deo sporta i koji tehničkim okom gledamo, primećujemo poziciju na terenu, da vidimo udarce ili nešto što ne bi mogao iz neke druge pozicije. Video sam da je igrao mnogo agresivnije. Dosta vremena je proveo u Americi, dosta je igrao na tvrdoj podlozi. Njegova igra je kompletna može da se prilagodi svim podlogama. Za šljaku je dosta dobar. Snažan je, ima dobru fizičku spremu, rotacije, spina na forhendu. Popravio je servis koji mu ranije nije bio neko jako oružje. Mlad je, ima vremena, zaslužuje bolji rang nego što jeste. Ove godine je imao najbolja tri-četiri meseca u karijeri. Pametno je što je propustio turnire posle Majamija da se spremi za šljaku i da se spremi za ovo što sledi – jasan je Novak Đoković.

PROČITAJTE JOŠ:

Stanković bez važnog igrača u Bačkoj Topoli

Kliknite da ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.