Budimo u kontaktu

NAŠI TENISERI

SRBIJA JE U POLUFINALU Nori nema šta da traži protiv Đokovića – nek se spremi Italija

Mateja Petkovic

Objavljeno

,

Novak Đoković (foto: Beta/AP)

Ništa drugo se nije ni očekivalo. Najbolji teniser sveta je rutinski nadigrao Kamerona Norija 2:0 (6:4, 6:4) posle sat i 40 minuta igre, čime je doneo reprezentaciji Srbije drugu pobedu nad Velikom Britanijom i plasman u polufinale Dejvis Kupa.


KOSTARIKA: Gresija – Saprisa (22.00), kvota na pobedu gosta u kladionici Maxbet iznosi 1.35


Kako je ranije danas Miomir Kecmanović savladao Džeka Drejpera (2:0), selekciji Viktora Troickog je bila potrebno da Đoković slavi protiv Norija kako bi potvrdio prolaz u narednu fazu. Bila je ovo 21. uzastopna pobeda Novaka u Dejvis kupu.

To se i dogodilo, bez preteranih neizvesnosti. Novak je do prvog brejka došao u petom gemu, što je bila kapitalna prednost koja ga je dovela do osvajanja prvog seta. Praktično je igrao koliko mu je dovoljno, da se ne potroši preterano, a da ipak donese polufinale.

Drugi je startovao na fenomenalan način, budući da je osvojio uvodni gem na protivnikov servis, koji do kraja nije uspeo da pruži ozbiljniji otpor Đokoviću, te je Srbin bez većih problema upisao i četvrti pobedu nad Norijem.

Podsetimo, Srbija za finale Dejvis kupa igra protiv Italije, koja je bila uspešnija od Holandije sa 2:1. Biće to nova prilika da se Đoković sastane sa Janikom Sinerom, od koga je doživeo poraz u grupi mastersa u Torinu, ali mu se osvetio pobedom u finalu.

Kliknite da ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.