Budimo u kontaktu

ABA LIGA

NOVI BODOVI Partizan na krilima Ledeja preskočio uporne Barane

Bosko Zivancevic

Objavljeno

,

Zek Ledej je blistao (Foto: Starsport)

Kada se sve sabere, crno-beli su sigurno savladali rivala koji je umeo da im pravi i te kako velike probleme u bliskoj  prošlosti. Posle 40 minuta košarke u dvorani “Aleksandar Nikolić”: Partizan – Mornar 95:83 (23:11, 20:19, 24:27, 28:26).


Španija: Naša kladionica nudi kvotu 1.90 da će na meču Fuenlabrada – Bilbao biti ubačeno više od 168 poena.


Izabranici Željka Obradovića bili su potpuno dominantni u uvodnih 10 minuta. Problem sa procentima šuta (6-15 za dva, 2-6 za tri), rešavan je skokom. Samo u prvoj četvrtini, igrači Partizana uhvatili su 16 lopti (sedam u napadu).

Uvod nastavka doneo je rasterećenje u napadu čemu je bitno doprineo Tristan Vukčević s dve trojke koje su razgalile publiku. Imali su crno-beli u dva navrata 17 poena viška, ali su pred kraj druge četvrtine Barani počeli da oslobađaju početnih stega i najavili bitku posle velikog odmora.

Tako je i bilo. Napadačke muke iz prvih 10 minuta ponovo su se javile u uvodu trećeg perioda. Na drugoj strani, ohrabreni puleni Mihaila Pavićevića prišli su trojkom Mihailovića na zaostatak od samo četiri poena (47:43), 6.14 minuta pre kraja treće četvrtine.

Odgovor je brzo stigao. Seriju 8:0 pokrenuo je Rade Zagorac trojkom, nastavio Kevin Panter polaganjem, a zaokružio sjajni Zek Ledej, na isti način kao Zagorac.

Međutim, Barani nisu ni pomišljali na predaju. Tokom većeg dela završne četvrtine održavali su jednocifrenu razliku, a u 33. minutu posle tehničke za Pantera smanjili na minus šest (72:66), tačno sedam i po minuta pre kraja.

Završni napad gostiju odbili su sjajni Ledej i Smailagić poenima u dva uzastopna napada. Tih 12 razlike (83:71), pet minuta pre kraja, najavili su mirniju završnicu duela, što se i desilo. Poeni Smailagića sa linije penala za 90:75, nešto manje od tri minuta pre kraja bili su signal za kraj otpora žilavog rivala.

Broj skokova je sa onih uvodnih 16 do poluvremena porastao na 25, a zaustavio se na 42! Prednjačio je Balša Koprivica sa 11 uhvaćenih lopti, od toga pet u napadu.

Prva zvezda utakmice bio je Zek Ledej. Ubacio je 24 poena (4-4 za tri), uz po pet skokova i asistencija. Pratili su ga Kevin Panter sa 16 i Alen Smailagić odličnom rolom u trenucima odluke i sa ukupno 14 poena i osam skokova.

U ekipi iz Bara odličan je bio Vladimir Mihailović sa 25 poena. Pratili su ga Balša Živanović sa 13 i Strahinja Mićović sa 12 poena.

ABA LIGA, 25. kolo

Subota

Krka – Budućnost 72:84

Split – FMP 85:90 – produžetak

Partizan – Mornar 95:83

Petak

Cibona – Igokea 77:82

Nedelja

19.00 Studentski centar – Cedevita Olimpija

Ponedeljak

18.00 Zadar – Mega

Sreda

19.00 Borac – Crvena zvezda

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Kliknite da ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.