Budimo u kontaktu

SRBIJA FUDBAL

Novi “Lagator” gotov do proleća, gradonačelnik Loznice najavljuje da će taj grad vrlo brzo imati superligaša! (VIDEO)

Dalibor Tomasevic

Objavljeno

,

Unutrašnjost novog lozničkog stadiona (Foto: Printskrin)

Svetsko prvenstvo za reprezentaciju Srbije je zavešeno, ali već za tri meseca kreće ciklus kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Može se reći da su pripreme za početak kvalifikacija, na neki način, već počele. Za sada se ne pominju gradovi i stadioni na kojima bi Srbija mogla da ugosti svoje rivale, ali je činjenica da će sa prvim prolećnim danima najmanje dva nova stadiona biti potpuno završena i da će postojati mogućnost da se na njima igraju utakmice i u kvalifikacijama za pomenuto Evropsko prvenstvo.


EVROLIGA: Od 20:30 igraju Partizan – Crvena zvezda, a u kladionici MaxBet je kvota na pobedu domaćina 1.55.


Jedan od stadiona čiji završetak izgradnje se uskoro očekuje, je stadion u Loznici. Radove na ovom objektu pre nekoliko dana obišli su i državni sekretar Ministarstva za javna ulaganja Miljan Ranđelović i gradonačelnik Loznice Vidoje Petrović. Gradonačelnik je izjavio da se radovi odvijaju prema utvrđenoj dinamici tako da je realno da Loznica novi stadion po UEFA standardima dobije na proleće, najkasnije do kraja aprila.

Napori koje smo uložili na nivou grada, uz snažnu podršku naše države, predsednika Republike i vlade doprineli su da na jednom mestu imamo kompletnu infrastrukturu što je izuzetan doprinos sveukupnom unapređivanju svih sportova, dok je na drugoj strani ovo šansa da se ekspanzivnije unapredi sportski turizam koji je razvojni potencijal grada Loznice – rekao je za portal Info Lo gradonačelnik Petrović i dodao da će na tom mestu biti jedinstven kompleks sa stadionom, sportskom dvoranom, olimpijskim bazenom i parkovskim prostorom sa terenima za male sportove.

Na Lagatoru se uporedo odvijaju radovi na izgradnji više prilaznih ulica, jer će sportski sadržaji i manifestacije ovde okupljati veliki broj posetilaca. Kada je reč fudbalskom klubu, gradonačelnik poručuje da je želja svih stanovnika Loznice da ovaj grad ima klub koji će u najskorije vreme igrati u Superligi.

To će biti zadatak sportskih radnika, sportista i klubova, ali i grada sa mojim saradnicima koji su zaduženi za sport. Uz pomoć sa centralnog nivoa zalagaćemo se za jaku finansijsku konstrukciju koja se nameće kroz takmičenje u Superligi. Duboko verujem da će Loznica, uz ovaj prelepi stadion, imati superligaša – kazao je Petrović.

Ovaj velelepni stadion imaće kapacitet za oko devet hiljada posetilaca i izvesno da će biti najlepši u Srbiji, ali i i jedan od lepših u ovom delu Evrope. Kada se steknu svi uslovi, a to će biti već na proleće, onda se očekuju i neke korenite promene u samom fudbalskom klubu Loznica. Sve glasnije se može čuti da je moguća i fuzija ovog kluba sa nekim od prvoligaša, kako bi se na “mala vrata” superligaški fudbal doveo u Podrinje.

No, to je tema koja će u centru pažnje biti tek na proleće, pa možemo reći da nas očekuju vrlo uzbudljiva dešavanja u 2023. godini i kada je stadion u pitanju, ali i kada je reč o fudbalskom klubu iz Loznice. Jer, pomalo nestvarno zvuči da država ulaže toliko sredstava i novca za stadione na kome bi se igrao nižerazedni fudbal.

PROČITAJTE JOŠ:

NOVO SAOPŠTENJE Navijači Partizana besni, klub reagovao!

NOVO SAOPŠTENJE KK CRVENA ZVEZDA: Ne bacajte ništa, ne nasedajte na provokacije

5 Komentara

5 Comments

  1. Goxy778

    08.12.2022. at 17:28

    Ja smem da se kladim da za 2god najkasnije loznica kao onomad vozdovac dobija vijdkaart,pa onda Dubocica a sto jedan OFK Beograd propao nikom nista
    Prvi sam protiv bg tramcaj lige ali sramota za savez zbog silnoh reprezenetativaca koje je dao da klub kao sto je ofk ima zovu na tribinama dok se tamo nekima na lepe oci gradi

    • Papuc

      08.12.2022. at 18:44

      Тако еееее

    • Loznica

      09.12.2022. at 08:22

      Donekle si u pravu. Samo neće biti poziva, nego fuzija ia IMT-om. Tuga!!!

  2. Sladjan

    08.12.2022. at 22:03

    Gde su pare za fudbal,sponzori…..odakle selendri par miliona evra budžeta godišnje ,..džabe ste ga pravili za koga srpsku ligu ili gde već igrate …..ha ha ha dal neko normalan čita ovo!!!

    • Novak

      09.12.2022. at 19:38

      Gradjani loznice bi bili daleko zadovoljniji da su te pare za stadion uložene u novu BOLNICU.sramota kakvu ruinu imamo gradjenu 50-tih godina,pogledaj te samo hitnu i sve ce vam biti jasno.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.