Budimo u kontaktu

SRBIJA FUDBAL

NOVI STRANAC U NIŠU Na Čair stigao napadač iz Gane! Odužiću se golovima (FOTO)

Mirko Markovic

Objavljeno

,

Stadion Čair (Foto: Starsport)

Novi stranac u Nišu. Posle tandema iz Kameruna, u Nišu su ovog leta spojili dvojicu fudbalera iz Gane. Jakob Abusa pojavio se još na prozivci, a zvanično je dobio društvo u novom klubu.


EURO U21: Kvota kladionice MaxBet na pobedu Španije protiv Izraela je 1.73.


Radnički je potpisao ugovor sa Endijem Kumijem, koji ima 24 godine i ima ulogu napadača. Karijeru je započeo u akademiji Unistar Soker, a zatim nastupao za premijerligaše u svojoj domovini – Asante Kotoko, sa kojima je osvojio Premijer ligu, Behem Junajted i Kotoku Rojals.
U prethodnoj polusezoni postigao je 12 pogodaka i bio u vrhu liste strelaca šampionata. Tokom 2021. godine je pozivan u reprezentaciju Gane za mečeve Afričkog kupa nacija.

Foto: Radnički Niš

Nadam se da ću svojim igrama da zadovoljim trenera i publiku. Trudiću se maksimalno i davaću sve od sebe da zaslužim svaku priliku u prvom timu. Odužiću se golovima i zalaganjem za tim. Verujem da neće da bude potrebno puno vremena za adaptaciju. Fudbal je univerzalna igra, a ja ću sa pažnjom da slušam savete na treninzima. Želim da se što pre uigram sa novim saigračima i izuzetno sam uzbuđen pred predstojeću sezonu Radničkog, moju prvu u Evropi – poručio je Kumi.

Verovatno zbog problema sa vizom napadač neće stići da se pridruži ekipi na pripremama u Banskom, pošto iz istog administrativnog razloga ni Abusa nije otputovao u Bugarsku. Treniraće individualno, a zatim imati priliku da se nametnu treneru Nikoli Trajkoviću.

1 komentar

1 komentar

  1. Šaki

    06.07.2023. at 08:48

    Ovaj ako ima 24 godine, ja onda još idem u predškolsko

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.