Budimo u kontaktu

SRBIJA FUDBAL

NOVI TRANSFER PREKO ATLANTIKA Golman Čukaričkog ide kod srpskog reprezentativca!

Branko Sekulovic

Objavljeno

,

Novak Mićović interveniše ispred Rikarda (Foto: Starsport)

Još jedan golman sa Banovog brda ide preko Atlantika! Član MLS lige, Los Anđeles Galaksi, angažovao je golmana Čukaričkog Novaka Mićovića, koji će se tako pridružiti novopečenom reprezentativcu Dejanu Joveljiću. U belo-crnom dresu je od 2016. godine, a jedan deo karijere proveo je na pozajmici u IMT-u. Za Čukarički je branio na 36 utakmica, a 14 puta njegova mreža ostala je netaknuta.


EVROLIGA Košaršaki Baskonije u petak (20.30) dočekuju Fenerbahče, a u MaxBetu kvota na trijumf španskog kluba je 1.70.


Pored mečeva u Super ligi i Kupu Srbije, nastupao je i u evropskim takmičenjima, u kvalifikacijama za Ligu konferencije. Mićović je bio i reprezentativac Srbije u svim mlađim kategorijama.

Najpre, želeo bih da se zahvalim Čukaričkom, klubu u kojem sam proveo prelepe godine. Hvala direktorima Matijaševiću i Grkiniću, treneru olmana Kovačeviću, čitavom stručnom štabu, mojim kolegama na golu, saigračima… Na Banovom brdu sam dobio šansu, afirmisao se, stigao i do reprezentativnog dresa. Sada je vreme za novi korak u karijeri, a privilegija je što sam potpisao ugovor sa Los Anđeles Galaksijem, jednim od najpopularnijih klubova u SAD, poznatom i širom planete. Čuo sam se i sa bivšim kolegom iz Čukaričkom Đorđem Petrovićem, raspitao se o novom klubu, MLS ligi, čuo sam samo pozitivne stvari. Na meni će biti samo da treniram i da se dokazujem – kazao je Novak Mićović.

Pre Mićovića u MLS ligu je iz Čukaričkog otišao Đorđe Petrović, koji je već drugu sezonu član Nju Ingland revolušna. U prvoj sezoni, nekadašnji čuvar mreže Brđana proglašen je za najboljeg golmana, uvršten je u idealni tim šampionata.

Sigurno je da su Petrovićeve partije otvorile na neki način vrata i Mićoviću, koji odlazi u najveći klub u SAD. Svi smo u klubu zadovoljni, satisfakcija nam je što smo verovatno jedini klub u Evropi koji je za godinu dana uspeo da proda dva golmana. To je potvrda ne samo dobrog rada, već projektovanja i planiranja kad je u pitanju rad sa golmanima. Sve ide svojim tokom, sa nama su dva iskusna golmana Popović i Belić, sa njima ćemo razgovarati o produžetku saradnje – kazao je trener golmana Čukaričkog Oliver Kovačević.

PROČITAJTE JOŠ:

TRKA S VREMENOM Skupština Partizana odložena, “potera” za novcem za evropsku licencu

NE ODUSTAJE OD LONDONA Izvršni direktor Evrolige izneo stav o podeli na konferencije! Sprema se i novi format za plej-of

1 komentar

1 komentar

  1. tomas

    tomas

    31.03.2023. at 19:05

    Partizan treba da se ugleda na Cuku, otkad sam pisao da je Americko trziste kao stvoreno za nas

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.