Budimo u kontaktu

ABA LIGA

Obradović čestitao igračima Partizana i komentarisao uvrede navijača Zvezde

Radomir Djurovic

Objavljeno

,

Željko Obradović (Foto: Starsport)

Trener košarkaša Partizana Željko Obradović zadovoljan je igrom svoje ekipe uprkos porazu od Crvene zvezde u drugoj utakmici finala plej-ofa ABA lige. Istakao je da mu takva igra uliva poverenje za nastavak serije.


ITALIJA: U ponedeljak od 20:45 igraju Olimpija – Sasari, a u kladionici MaxBet je kvota na pobedu domaćina 1.20. 


Čestitam Crvenoj zvezdi na još jednoj pobedi, a čestitam i mojim igračima na izvanrednoj utakmici. Apsolutno sam zadovoljan kako su igrali, hrabro i odvažno, borili su se do zadnjeg atoma snage i to je ono što mi uliva poverenje u nastavak ove serije. Daćemo sve od sebe da se serija nastavi. Ovo je bila drugačija utakmica u odnosu na prvu – rekao je Obradović na konferenciji za novinare posle utakmice.

Zvezda je u finalu plej-ofa ABA lige povela protiv Partizana sa 2:0, pošto je pobedila sa 85:81. U prve dve utakmice crveno-beli su bili domaćini, a u narednom duelu Partizan će igrati pred svojim navijačima.

Navijači Zvezde su tokom utakmice vređali najtrofejnijeg evropskog trenera, kao i igrače Partizana, a Obradović je rekao da ne želi to da komentariše.

Kada sam potpisao za Partizan rekao sam da ću probati da uradim sve da se stvari relaksiraju. Uvek sam se prema svima ponašao korektno i nastaviću tako da se ponašam. Mislim da je to neuporedivo važnije od rezultata i utakmice, da budeš čovek. Nemam nikakav komentar – naveo je Obradović.

Po završetku utakmice došlo je do incidenta i čarki kod klupe Partizana, a upitan za komentar, Obradović je rekao da ni na to ne želi ništa da kaže. Upitan je i u vezi sa taktikom, da li je bilo planirano da Matijas Lesor u završnici promaši jedno slobodno bacanje.

To je odluka u dogovoru sa njim, ali nije bio način na koji je to uradio. Prema pravilima, igrač koji šutira slobodna bacanja ne može da ide na skok, osim ako mu se odbije lotpa u ruke, što se retko dešava. Nikad u životu nisam analizirao zadnji napad, zadnji šut ili zadnju odbranu, zato što mislim da postoji 39 minuta i 50 sekundi da možeš da uradiš šta hoćeš i igraš dobro da bi dobio utakmicu. Zadnja lopta je uvek klackalica, jednom ćeš da dobiješ, jednom da izgubiš – rekao je Obradović i dodao:

Lesoru čestitke na neverovatnoj požrtvovanosti i borbi koju je večeras pokazao.

Treća utakmica na programu je u sredu od 20:30 u hali “Aleksandar Nikolić”. Serija se igra na tri pobede.

PROČITAJTE JOŠ:

TUČA U PIONIRU Haos na klupi Partizana, igrači izašli uz zaštitu igrača Zvezde i žandarma! (VIDEO)

POTEZ UTAKMICE Zakucavanje Holinsa “zapalilo” Pionir! (VIDEO)

2 Komentara

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.