Budimo u kontaktu

EVROLIGA

OD OČAJA DO SJAJA Zvezda bez snage za preokret u Blaugrani!

Igor Pavlovic

Objavljeno

,

Ognjen Dobrić i Laprovitola (Foto: Euroleague Basketball via Getty Images)

Nije Zvezda imala snage za preokret. Barselona je odigrala veći deo meča fantastično i na kraju zasluženo slavila protiv crveno-belih sa 82:70 (22:15, 25:17, 18:19, 17:19) u 30. kolu Evrolige.


Na meču Napoli – Udineze, naša kladionica nudi kvotu 4.25 za igru X-1.


Ušli su crveno-beli čvrsto u večerašnji duel. Tokom prvih pet minuta gledali smo rezultatsku klackalicu (8:9) uz košgeterski okršaj Dobrića i Mirotića (po sedam poena). Nije Zvezda imala način da zaustavi Mirotića, što je rezultovalo vođstvom domaćih – 22:15 , od čega je Nikola postigao 13 poena.

Serijom Dejvisa 4:0, domaći tim stigao je u nastavku do prve dvocifrene prednosti na meču (26:15). Trojkom Kjurika otišla je Barselona i na plus 14, posle čega je usledio tajm-aut Dejana Radonjića. Konkretne reakcije nije bilo, a razlika je nastavila da raste pre svega na krilima raspoloženog Brendona Dejvisa. Furiozno je Barselona privela kraju poluvreme, te na odmor otišla sa vođstvom – 47:32.

Izabranicima Šarunasa Jasikevičijusa bilo je potrebno dva minuta igre u drugom poluvremenu kako bi došli do 20 poena prednosti (52:32). Opustili su se u nastavku malo domaći, što je Zvezda iskoristila i spustila prednost na 15 razlike (59:44), polse čega je pozvan tajm-aut sa klupe Barselone. Crveno-beli su u fiinišu trećeg kvartala prišli preko Markovića (7 poena) i na 12 poena zaostatka (61:49), ali pogodak Abrinesa doneo je nešto bolju poziciju Barsi pred poslednjih 10 minuta.

Poenima Ivanovića i Voltersa, Zvezda je u ranoj fazi poslednje četvrtine došla na samo minus osam (67:59). Crnogorski reprezentativac doveo je crveno-bele sa osam poena na svega tri poseda zaostatka (73:66). Sa druge strane, prednost Barse održavao je raspoloženi Dante Eksam. Uspeli su domaći da stignu do dvocifrene prednosti pred poslednjih 60 sekundi meča (80:70) i tako osiguraju trijumf u Blaugrani.

Najefikasniji u redovima Barselone bili su Mirotić sa 19, Eksum sa 13 i Dejvis sa 12 poena.

Kod crveno-belih su se istakli Dobrić sa 17 i Ivanović sa 13 poena.

Barselona je sada na skoru 19:5 i zauzima prvo mesto, dok je Zvezda zabeležila 13. poraz u sezoni (11:13).

Standings provided by SofaScore LiveScore


 PROČITAJTE JOŠ:

Čović o potencijalnom plasmanu na F4: Ako bi se to dogodilo, bili bismo nepobedivi!

“GROBARI” STREPE Savić: Pitanje je da li ćemo da igramo Evroligu i ukoliko osvojimo Evrokup!

Kliknite da ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.