Budimo u kontaktu

REPREZENTACIJE KOŠARKA

OD SJAJA DO OČAJA Sunovrat “orlova” u drugom poluvremenu! Letonija rutinski stigla do trijumfa

Igor Pavlovic

Objavljeno

,

Aleksa Avramović (Foto: FIBA)

Užasno izdanje u drugom poluvremenu skupo je koštalo naš nacionalni tim. Reprezentacija Srbije poražena je u Rigi od Letonije sa 66:59 (13:12, 12:19, 21:7, 20:21).


KOPA SUDAMERIKANA: Od 2:30 iza ponoći igraju Univerzidad Katolika – Sao Paulo, a u kladionici MaxBet je kvota na pobedu gostiju 2.20. 


Nisu “orlovi” otvorili meč kako se očekivalo, ali ni domaćin nije imao način da stekne osetniju prednost (5:0). Prve poene za naš nacionalni tim postigao je Aleksa Avramović posle nešto više od dva minuta igre (5:3). Dve trojke Avramovića bile su sve što smo videli od Srbije do poslednja tri minuta, kada su poenima Marjanovića i Marinkovića, “orlovi” došli do preokreta – 10:9. Rezultatski neefikasnu prvu deonicu bolje je finiširala Letonija, koja je na odmor otišla sa poenom prednosti – 13:12.

Drugi kvartal počeo je poenima Todorovića na jednoj, a zatim Kuruca na drugoj strani. Seriju promašaja obe reprezentacije prekinuo je Avramović pogotkom sa poludistance (16:15). Trojkom Jaramaza iz teške pozicije Srbija je stekla novo vođstvo – 19:16. Konfuziju u igri našeg nacionalnog tima najpre je kaznio trojkom Bertans iz tranzicije, a zatim i Kavars za vođstvo Letonije – 23:20. Trojkom Avramovića prekinut je još jedan poenterski post Srbije, koja ponovo dolazi do izjednačenja (23:23). Novi poeni Avramovića, a zatim i Davidovca iz ofanzivnog skoka, primorali su selektora domaćih da pozove tajm-aut (27:25). Pogotkom u poslednjoj sekundi prvog poluvremena, Avramović je doneo “orlovima” najveću prednost na meču – 31:25.

Seriju promašaja sa obe strane prekinuo je Dangubić pogotkom za tri poena (34:25). Potpuni kontraritam našeg tima kanzio je Kuruc sa tri vezane trojke, što je rezultovalo vođstvom Letonije – 40:36. “Pucali” su domaći od samopouzdanja, a minus osam na kraju trećeg kvartala najbolji je pokazatelj nemoći “orlova” protiv raspoloženog rivala (46:38).

 

View this post on Instagram

 

A post shared by KSSrbije (@kssrbije)

Dalekometnim pogotkom Bertansa otvorena je četvrta četvrtina – 49:38. Prve poene  za “orlove” posle četiri minuta posta, postigao je Ristić (51:40). Katasotrfalna igra Srbije kažnjena je novom serijom Letonije – 6:0 (57:41), što je Pešić morao da seče minutom odmora. Na brze poene Ristića, ekspresno je trojkom odgovorio Lomažs. Trojkama Marinkovića i Todorovića, Srbija je dala znak “života”, ali loša odbrana bi uvek anulirala sve dobro urađeno u napadu. Nisu izabranici Svetislava Pešića uspeli da uđu u dobar ritam, što je rezultovalo porazom – 66:59.

Standings provided by SofaScore LiveScore


LETONIJA – SRBIJA 66:59 (13:12, 12:19, 21:7, 20:21) KVALIFIKACIJE ZA SVETSKO PRVENSTVO, 5. KOLO

Dvorana: Arena Riga (Riga)

SRBIJA: Davidovac 9, Jaramaz 3, Marinković 12, Ristić 6, Todorović 5, Avramović 16, Bjelica 1, Dangubić 3, Jagodić Kuridža, Marjanović 4, Petrušev, Uskoković.

LETONIJA: (Davis) Bertans 8, Bertans, Kuruc 13, Leimanis 7, Lomažs 7, Ate, Berzins, Kavas 10, Gražulis 10, Pasekniks 9, Šmits 2, Žagars.


PROČITAJTE JOŠ:

ZVEZDA IMA OČIGLEDAN PROBLEM Stanković probao sa “lažnom devetkom”, prvak Srbije poražen od vicešampiona Slovenije

PEH ZA “ORLOVE” Jagodić Kuridža doživeo povredu! (VIDEO)

2 Komentara

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.