Budimo u kontaktu

REPREZENTACIJE

Određeni gradovi u kojima će da se igraju utakmice na Mundijalu 2026. godine (VIDEO)

Radomir Djurovic

Objavljeno

,

Đani Infantino i potpredsednik FIFA Vitorio Montaljani (Foto: Beta/AP)

Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) predstavila je u Njujorku 16 gradova domaćina Svetskog prvenstva 2026. godine koje će održati u Sjedinjenim Američkim Dražavama, Meksiku i Kanadi.


IRSKA: Od 20:45 igraju Deri siti – Drogeda, a u kladionici MaxBet je kvota na igru 1-1 1.55. 


Na Svetskom prvenstvu 2026. godine prvi put će igrati 48 reprezentacija, 16 više nego na ovogodišnjem Mundijalu u Kataru. Očekivano, najveći broj gradova domaćina je u SAD, njih 11 – Sijetl, San Francisko, Los Anđeles, Kanzas Siti, Dalas, Atlanta, Hjuston, Boston, Filadelfija, Majami i Njujork.

Meksiko će imati tri grada domaćina – Gvadalaharu, Meksiko Siti i Monterej – dok će se utakmice u Kanadi igrati u Torontu i Vankuveru.

Šest gradova je odbijeno posle veoma teškog izbora, rekao je predsednik FIFA Đani Infantino, a to su Sinsinati, Denver, Nešvil, Orlando, Vašington/Baltimor u SAD, kao i Edmonton u Kanadi. Infantino je naveo i da još nije doneta odluka gde će se igrati finale.

O tome još moramo da razgovaramo, da napravimo analizu i donećemo odluku kada za to dođe vreme – rekao je Infantino.

On je rekao i da će se prilikom slaganja gradova domaćina po grupama voditi računa o udaljenosti, jer su neki gradovi udaljeni i više od 4.000 kilometara.

U regionu tako velikom kao što je Severna Amerika, moramo da vodimo računa o tome kako bismo obezbedili da ekipe igraju u klasterima, da navijači ne moraju da prelaze ludačke udaljenosti, baš kao i timovi – rekao je Infantino.

Meksiko je do sada bio dva puta domaćin Svetskog prvenstva (1970. i 1986), SAD jednom (1994), dok će Kanadi ovo biti prvo domaćinstvo.

PROČITAJTE JOŠ:

OTKRIVAMO Prvo Zvezdino pojačanje stiglo u Beograd

Novopazarci otputovali na Zlatibor

Kliknite da ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.