Budimo u kontaktu

SRBIJA FUDBAL

PRVA LIGA “Oklopnici” pokorili Karaburmu, Tekstilac “petardom” čuva drugo mesto (VIDEO)

Dalibor Tomasevic

Objavljeno

,

Radost Smederevaca na Karaburmi / Foto: Prva liga Srbije / Jutjub, printskrin

Raspucani prvoligaši po sunčanom i za ovo doba godine veoma toplom vremenu. Na pet utakmica postignut je čak 21 gol.


Španija: Na meču Selta Vigo – Rajo Valjekano, naša kladionica nudi kvotu 3.15 za igru 1-1.


Najviše ih je bilo u Odžacima gde je Tekstilac pobedom nad Radničkim 1922 zadržao drugo mesto i smanjio bodovni zaostatak u odnosu na vodeći OFK Beograda. “Romantičari” su svojim vernim navijačima priredili još jedno prolećno razočaranje. U jednom od derbija kola Smederevo je odnelo ceo plen sa Karaburme i to posle preokreta 1:2 (1:0).

Igralo se otvoreno i napadački, mada u prvom poluvremenu nije bilo puno uzbuđenja ni pred jednim golom. “Oklopnici” su prvi zapretili udarcem sa distance Stojkovića, ali se sjajnom paradom istakao Popović. Na drugoj strani uzvratio je Ilić, međutim šutirao je za malo neprecizno.

MAJSTORIJA NIKOLE MITULJIKIĆA

Minut pre kraja prvog poluvremena plavo-beli su iskoristili jedan kiks defanzivaca gostiju. Georgijević je uposlio Nikolu Mituljikića koji je sa petnaestak metara majstorski pogodio “malu mrežu” – 1:0.

Trenutak kada Mituljikić postiže gol / Foto: Prva liga Srbije / Jutjub, printskrin

Smederevci se nisu predavali, pa su u drugom delu utakmice krenuli još agresivnije i otvorenije. Do izjednačenja su stigli u 61. minutu kada je Lokosa osvojio loptu na sredini terena, potom odlično proigrao Lazara Markovića koji rutinski vara Popovića i niveliše rezultat.

Do potpunog preokreta došlo je u 82. minutu. Strelac izjednačujućeg gola Marković ovoga puta odlično je izveo korner, na pravom mestu bio je iskusni Kostić koji glavom šalje loptu u levi gornji ugao. Do kraja utakmice domaći su pokušavali da dođu makar do boda, ali su morali da se pomire sa već četvrtim porazom u drugom delu sezone, drugim na svom stadionu. Ipak, “romantičari” još uvek imaju veliku bodovnu prednost u odnosu na prve pratioce.

Tekstilac je sa 5:2 pobedio Radnički iz Sremske Mitrovice prikazavši možda i najkvalitetniju partiju ove sezone. Sve je bilo jasno posle “blickriga” domaćih koji su u periodu od 22. do 29. minuta stekli tri gola prednosti. U nastvaku susreta sve je bilo stvar rutine, a bodovi su ostali u Odžacima, malom vojvođanskom mestu koje nastavlja da sanja superlugaške snove. Strelci za Tekstilac bili su Kodžić, Davidović, Marković, Ukačukvu i Zličić, dok su za goste pogađali Gajić i Cvetković.

MARKO ĆURIĆ HEROJ GRAFIČARA

Gragičar slavi Marka Ćurića! Mladi vezista ljubicastih bio je dvostruki strelac u pobedi (2:1) svog tima protiv Mladosti Gat. Gosti su poveli u 1. minutu preko Šušnjara, da bi Ćurić u 8. i 95. minutu doneo preokret i veliko slavlje za igrače najmlađeg tima lige.

Novosadski “kanarinci” su “jednom nogom” u nižem rangu, ali nastavljaju da igraju za sebe, dres i grb koji nose. RFK Novi Sad je danas u Čelarevu pobedio OFK Vršac sa 3:2 i zadržao bar teoretske šanse za opstanak. Golove za klub sa novosadske Detelinare postigli su Milosavić, Msanga i Derviši, a za goste Tomić i Todorović.

Raspucani “kanarinci” protiv Vršca / Foto: Jelena Grlić

U poslednjem meču ove runde odiranom pod svetlima reflektora u Lazarevcu, fudbaleri Inđije deklasirali su domaću Kolubaru sa 3:0 i zadržali treće mesto na tabeli. Sve golove gosti su postigli u poslednjih pola sata, a strelci su bili Janjić, Stojanović i Vuković

Prva liga Srbije, 27. kolo:

Subota:

Tekstilac – Radnički SM 5:2 (3:0)
OFK Beograd – Smederevo 1:2 (1:0)
Grafičar – Mladost Gat 2:1 (1:1)
Novi Sad – OFK Vršac 3:2 (2:0)
Kolubara – Inđija 0:3 (0:0)

Petak:

Jedinstvo – Metalac 2:0 (1:0)
Radnički NBg – Sloboda 0:1 (0:1)
Dubočica – Mačva 0:1 (0:1)

Kliknite da ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.