Budimo u kontaktu

REPREZENTACIJE KOŠARKA

Okupile se evropske šampionke, pa poslale poruku Turskoj (VIDEO)

Radomir Djurovic

Objavljeno

,

Marina Maljković i Predrag Danilović (Foto: Starsport)

Aktuelne evropske šampionke košarkašice Srbije okupile su se u Beogradu uoči utakmica protiv Hrvatske i Bugarske u završnici kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.


NBA: OD 1 sat iza ponoći igraju Orlando – Njujork, a u kladionici MaxBet je kvota na pobedu domaćina 2.05.


Okupile smo se danas i preostale su još dve utakmice u ovim kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. Prva utakmica je veoma važna, jer igramo kod kuće sa Hrvatskom. To je ekipa koja je od našeg prethodnog duela promenila sastav, u smislu da će koristiti naturalizovalu američku igračicu koja će im znatno pomoći – rekla je kapiten Srbije Tina Krajišnik, preneo je sajt Saveza.

U ČETVRTAK PROTIV HRVATSKE

Srbija će u četvrtak od 18 časova u beogradskoj “Hali sportova Ranko Žeravica” igrati protiv Hrvatske, pretposlednju utakmicu kvalifikacione Grupe E. Ulaz u halu je besplatan uz ulaznicu, naveo je Savez.

Mislim da je ta utakmica veoma važna za nas, jer smo svesne da su, ukoliko pobedimo, kvalifikacije za nas uspele, da smo uspele da ostvarimo cilj, tako da mislim da je prvi fokus na toj utakmici i da ćemo se potruditi da se u narednih par dana spremimo što bolje – navela je Krajišnik.

Foto: Starsport

Selektorka Srbije Marina Maljković pozvala je 18 košarkašica, a na spisku su: Ivon Anderson, Katarina Vučković, Mina Đorđević, Katarina Zec, Maša Janković, Nevena Jovanović, Ivana Katanić, Tina Krajišnik i Jovana Nogić.

Pozvane su i Ivana Raca, Nadija Smailbegović, Aleksandra Stanaćev, Dragana Stanković, Kristina Topuzović, Teodora Turudić, Aleksandra Crvendakić, Saša Čađo i Maja Škorić.

KRAJ KVALIFIKACIJA

Evropsko prvenstvo održaće se u junu u Izraelu i Sloveniji.

U Grupi E u kojoj se nalaze tri reprezentacije, u prvom prozoru pretprošlog novembra odigrane su dve utakmice. Hrvatska je u Botevgradu pobedila Bugarsku sa 84:73, a tri dana kasnije kod kuće je izgubila od Srbije 66:84. U prošlom prozoru prethodnog novembra, Srbija je u Beogradu pobedila Bugarsku sa 79:51, dok je u Vukovaru Hrvatska pobedila Bugarsku sa 93:74.

Srbija kvalifikacije završava u nedelju 12. februara u Samokovu utakmicom protiv Bugarske, koja počinje u 17 časova. Plasman na Evropsko prvenstvo osim domaćina Slovenije i Izraela, obezbedile su Španija, Italija i Letonija. Čeka se još sedam reprezentacija pobednika grupa, kao i četiri najbolje drugoplasirane ekipe iz ovih kvalifikacija.

Srpske reprezentativke su sa selektorom Marinom Maljković poslale poruku podrške Turskoj. Ova zemlja je u ponedeljak pogođena strašnim zemljotresom.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Saša Čađo (@sasa13cado)

PROČITAJTE JOŠ:

NBA LIGA Dalas prvi put pobedio bez Dončića! Vučevićev dabl-dabl za pobedu protiv “ludog Srbina” (VIDEO)

Oglasila se srpska odbojkašica iz Turske: Dobro sam (FOTO)

Kliknite da ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.