Budimo u kontaktu

ABA LIGA

OPTIMIZAM Kalinić: Nema prostora za grešku… Zajedno sa navijačima do finala

Dejan Prlina

Objavljeno

,

Nikola Kalinić (Foto: Starsport)

Ulazi se u završni deo sezone. Počinju borbe za pehare. Uskoro kreću i odlučujući mečevi u ABA ligi. U četvrtak Crvena zvezda (19 sati) dočekuje Cedevitu Olimpiju.


ITALIJA: Kvota naše kladionice na pobedu Fjorentine protiv Rome je 2.50. Meč počinje u 20:45.


U ove okršaje s Ljubljančanima crveno-beli ulaze posle tri nedelje bez meča (poslednji su odigrali 23. aprila protiv Igokee). Ipak, najbolji igrač tima s Malog Kalemegdana Nikola Kalinić kaže da je igračima prijala pauza.

– Jeste pomalo čudna situacija sa dužom pauzom, ali ne mogu da kažem da nam negde nije prijala pre svega da se malo odmorimo, da pokušamo da zalečimo neke povrede i da se lepo spremimo, skautiramo protivnika i uđemo u te mečeve potpuno spremni. Počinje najvažniji deo sezone – nije ostalo još mnogo 10-15 utakmica i sada pravimo bazu za ta najvažniji juriš! Prvi deo je prošao u manjem odmoru, a drugi… Znate trenera Radonjića: trening, trening, trening, trening…

Kako ste videli 26 kola regularnog dela isprepletanih povredama, pauzom zbog kovida, teškim rasporedom u Evroligi i brojnim obavezama i utakmicama?

DOTAKLI SMO “PLAFON”

Nikola Kalinić šutira preko Serhija Ljulja (Foto: Starsport)

– Jedna teška sezona sa puno nepredviđenih okolnosti, povrede, korona, mnogo toga što nam je komplikovalo situaciju, počev od predsezone i povrede Erona Vajta u Minhenu. Možemo da budemo zadovoljni, u svakoj utakmici smo bili dostojan protivnik, imali smo velikih pobeda, nekih poraza, ali zaista mislim da je sve ovo što smo učinili neki “plafon”, da sve iznad toga nije možda bilo realno. Nedostajalo nam je u nekim trenucima malo sreće, iskustva, ali svakako da ne možemo da budemo nezadovoljni učinkom u svim takmičenjima.

Proglašeni ste si za najkorisnijeg igrača ABA lige koja je bila prilično izjednačena?

– Individalne titule i nagrade prijaju, ali ništa ne menjaju, niti vrede ako se ne okitiš trofejima! Igrali smo kao ekipa čvrsto, timski. To nas je krasilo ove sezone, izbor za MVP je uvek kontraverzan, svako ima svoje favorite, ako se gleda učinak ekipe koja je prva na tabeli to je jedna strana, ako se gleda individualni učinak nekih igrača u sezoni onda su to Brajs Džons ili Kamenjaš.

LJUBLJANČANI MOGU SVAKOG DA POBEDE

Slede borbe za trofeje. Prvi protivnik je Cedevita Olimpije, iskusna ekipa sa puno kvalitetnih igrača?

– Cedevita Olimpije? Izuzetno iskusni, kvalitetni i talentovani. Želimo da ih uvedemo u naš ritam, da igramo našu igru. Pokazali su ove sezone da mogu svakoga da pobede. Moramo da odigramo koncentrisano i čvrsto. Format u kome se u polufinalu igra na dve pobede vrlo je jedostavan – nema velikog prostora za grešku.

Zvezda se izborila za prednost domaćeg terena i ono što je mnogo puta donosilo prevagu – domaće navijače i bučnu atmosferu sa tribina?

– Sigurno da je prednost domaćeg terena vrlo važna, sa podrškom sa tribina i našim navijačima koji su nas bodrili tokom čitave sezone, to će mnogo da nam znači, kao i uvek! Pozvao bih da dođu da nas podrže, da daju i oni sve od sebe da nam pomognu i da uspemo da plasiramo u finale – poručio je na kraju Nikola Kalinić.

Karte za prvi meč polufinala nalaze se u prodaji od petka.

PROČITAJTE JOŠ:

Hrvati sve bliži istupanju iz ABA lige! Rađa uputio oštar odgovor Mišku

GOTOVO Haland se sve dogovorio… Do kraja nedelje potpisuje za novi klub!

Kliknite da ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.