Budimo u kontaktu

EVROLIGA

OSVOJIO SRCA NAVIJAČA Vildoza o boravku u Zvezdi: Ivanović je ono što nam je trebalo! Ko kaže da ne možemo u Top 8?

Djordje Miljanic

Objavljeno

,

Luka Vildoza je jedan od najzaslužnijih što Zvezda pobeđuje na svim "frontovima" (Foto: Starsport)

Neverovatno je šta sa loptom radi magični Argentinac. Moguće je da igra košarku života, a do skoro je imao velike probleme sa povredama, pa se čak dovodilo u pitanje njegovo zdravstveno stanje kada je dolazio na Mali Kalemegdan.


EVROLIGA: Kvota naše kladionice na pobedu Armanija u Milanu protiv Monaka je 2.15. Utakmica počinje u 20.30.


Za vrlo kratko vreme, Luka Vildoza je postao ljubimac navijača Crvene zvezde. Što i nije čudno, jer radi gotovo nemoguće stvari na terenu i pravi razliku čak i protiv najboljih timova u Evropi.

I ne samo to, već i preuzima odgovornost u završnicama utakmica, te donosi prevagu kada se “lomi”. Poseduje kvalitet, hrabrost, harizmu, atraktivnost… Sve ovo ga čini omiljenim među simpatizerima crveno-belih.

Argentinac je u razgovoru za grčku “TV Nova” otkrio nekoliko zanimljivih stvari, pre svega u vezi sa nedavno okončanim Svetskim prvenstvom u Kataru. Za početak je otkrio kakav je osećaj bio kada su “gaučosi” podigli pehar:

– Sjajno je. Ne znam jeste li videli snimke iz Argentine, cela zemlja je uzbuđena. Posle toliko godina borbe za taj trofej, posebno za Mesija, znamo koliko mu je bilo teško da stigne do ovoga, sada su svi srećni. Zemlja je zaboravila na ekonomiju, na sve moguće probleme na dnevnoj bazi. Ponosan sam.

Finale je gledao sa svojim sunarodnikom iz redova Zvezde:

– Bio sam sa Fakundom, kod kuće, gledali smo prvo poluvreme, onda sam morao na utakmicu. Devojka me je pozvala i rekla da su Francuzi postigli dva gola za dva minuta. Kako je moguće, pomislio sam! U svlačionici sam pratio produžetke i penale. Vrištao sam, bio sam presrećan.

Argentina sada ima dva velika fudbalska božanstva – Dijega Armanda Maradonu i Lionela Mesija. Sa potonjim ima veću povezanost zbog činjenice što je njegov savremenik:

– Imamo. Maradona je uradio nešto što niko drugi nije. Bili smo u ratu sa Engleskom, a onda smo ih pobedili na Svetskom prvenstvu. Maradona je postigao dva gola i učinio Argentince ponosnim. Zato je Maradona tako veliki. Ali u pravu ste, osećam veću konekciju sa Mesijem nego sa Maradonom.

Kako neko u zemlji kao što je Argentina odluči da igra košarku, a ne fudbal?

– Igrao sam fudbal celo svoje detinjstvo. Otac mi je bio košarkaš. Imao sam poster Manua Đinobilija. Ali obožavam fudbal. Nisam bio toliko dobar, pa sam završio na košarkaškom terenu.

Ipak je fudbal sport broj jedan u tvojoj zemlji, on predstavlja nadu.

– Tako je. Fudbal popravlja sve. Zaboravite na sve probleme koje imate. Fudbal je više od sporta.

Govorio je i o dolasku Fakunda Kampaca na Mali Kalemegdan:

– Sjajno je što je Faku došao. Dobro je imati nekoga sa kim možeš da se povežeš, ko govori isti jezik. Uživaćemo zajedno.

Luka Vildoza i Duško Ivanović (Foto: Starsport)

Crvena zvezda se nalazi u sjajnoj seriji dobrih rezultata, čime je postavljena osnova za eventualni plasman u plej-of Evrolige. Tu je sada i popularni Faku da pomogne:

– Poznajem Kampaca vrlo dobro iz reprezentacije, znam da će se brzo i lako da se uklopi. Možemo do plej-ofa, zašto da ne? Imamo ozbiljan potencijal u napadu, čvrsti smo u odbrani. Ko kaže da ne možemo u plej-of?!

Duško Ivanović je poznat po disciplini, voli treninge, a rekao je da, ako želite da budete šampioni, morate tako i da trenirate:

– Ivanović je baš ono što nam je trebalo. Bila nam je potrebna ta čvrstina da bi smo pobeđivali. Igrali smo dobro tri četvrtine, ali bismo gubili mečeve u poslednjih šest minuta. Sjajno je što sada imamo njega kao lidera – istakao je Vildoza.

PROČITAJTE JOŠ:

BURNO NA DRUŠTVENIM MREŽAMA Dobio MVP trofej sa 12 godina, a svi se pitaju otkud takvi brkovi

KRENULO JE NABOLJE Ovakvu odbranu Partizan nije imao dva meseca! U tome mu je pomogao rekonvalescent (VIDEO)

Kliknite da ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.