Budimo u kontaktu

LIGA KONFERENCIJE

PARTIZAN JE PRVI NA TABELI Crno-beli golom Markovića pobedili u Nemačkoj

Radomir Djurovic

Objavljeno

,

Svetozar Marković postiže gol za Partizan (Foto: Beta/AP)

Fudbaleri Partizana ostvarili su prvu pobedu u grupnoj fazi Lige konferencije ove sezone. Oni su u trećem kolu Grupe D u Nemačkoj savladali Keln sa 1:0 (1:0). Ovom pobedom su se popeli na prvo mesto na tabeli, imaju isti broj bodova kao Nica, ali bolju gol-razliku. Uz to, ulepšali su i klupsku slavu Začeće Svetog Jovana Krstitelja.


ARGENTINA: Od 2:30 iza ponoći igraju Himnasija – Boka juniors, a u kladionici MaxBet je kvota na pobedu gostiju 2.70. 


Utakmica je počela minutom ćutanja u čast Milutina Šoškića, koji je ostavio dubok trag u Partizanu i Kelnu. Minutom ćutanja je odata pošta preminulima u tragediji na stadionu u Indoneziji.

Gordan Petrić je na teren izveo ofanzivnu postau i to sa dva napadača, a to su Rikardo Gomeš i Andrija Pavlović. Ovaj drugi je debitovao u crno-belom dresu.

Početak utakmice je bio kao iz snova. U devetom minutu je Bibars Natho izveo slobodan udarac, ubacio loptu pred gol, a najviši u skoku je bio Svetozar Marković i poslao je u mrežu. U prethodna dva kola su crno-beli primali golove u prvoj polovini utakmice, a sada su oni poveli.

Tada su se crno-beli povukli, pa su domaći stvarali šanse. Nije bilo opasnosti po gol Popovića sve do 23. minuta. Šindler je ubacio loptu sa desne strane, Adamjan je bio najviši u skoku i šutirao glavom. Lopta je zakačila prečku i otišla u gol aut. Nedugo potom je i Kajnc šutirao, ali pravo u golmana Popovića.

Malo su se previše povukli crno-beli, a to je mogao da kazni Florijan Dic. On je u 31. minutu glavom šutirao sa peterca, ali pravo u ruke golmana Popovića.

Kako se poluvreme bližilo kraju, tako su se fudbaleri Partizana oslobađali pritiska. U 41. minutu je Dijabate prošao po levoj strani, ubacio pred gol, a tamo je šutirao Urošević. Međutim, golman Švebe je bio na mestu i odlično reagovao.

Od starta drugog poluvremena se igralo uglavnom na polovini crno-belih, ali bez većih opasnosti po Popovića. Potom je Partizan za dva minuta napravio dve šanse. Prvo je Kvinsi Menig šutirao u 62. minutu, ali je Švebe odlično intervenisao. U sledećem minutu je šutirao Pavlović, ali je nemački golman ponovo bio na mestu.

Uspevali su crno-beli da osujete sve napade domaćih, kojih je kako se bližio kraj bilo sve manje. Tačku na utakmicu je mogao da stavi Andrade u prvom minutu sudijske nadoknade. Gomeš ga je uposlio, ovaj je izašao sam isped golmana Švebea, ali je šutirao pravo u njega.

Ova dva rivala se sastaju za nedelju dana u Humskoj.

KELN – PARTIZAN 0:1 (0:1)

Stadion: Rajn Energi stadion u Kelnu.

Gledalaca: 50.000.

Sudija: Bengoečea (Španija).

Strelac: 0:1 Marković (9).

Žuti karton: Ljubičić (Keln).

Keln: Švebe, Pedersen (od 62. Hektor), Soldo, Kilijan, Šindler, Kajnc (od 62. Ljubičić), Martel, Duda (od 72. Ut), Huseinbašić (od 63. Maina), Adamjan, Dic (od 72. Tiges).

Partizan: Popović, Urošević (od 89. Šehović), Vujačić, Marković, Filipović, Menig (od 68. Andrade), Traore, Natho, Dijabate, Rikardo, Pavlović (od 78. Lutovac).

PROČITAJTE JOŠ:

KAKAV POČETAK Marković iskoristio sjajan centaršut – 1:0 za Partizan! (VIDEO)

MILOJEVIĆ: Kad vi njemu sto puta kažete da nema pojma, on poveruje da nema pojma! Gobeljić je bio perfektan, a može i bolje!

4 Komentara

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.