Budimo u kontaktu

SRBIJA FUDBAL

PAZARSKA BAJKA Plavo-bela družina gazi ka istorijskom uspehu

Dalibor Tomasevic

Objavljeno

,

Fudbaleri Novog Pazara (Foto: FK Novi Pazar)

Mnogi su se pitali kako će da deluje Novi Pazar sa novim trenerom, ali i bez nekoliko igrača iz prvog dela sezone. Već na startu duel sa direktnim rivalom za izlazak na međunarodnu scenu doneo je odgovore na neka od pitanja.


NEMAČKA, KUP: Kvota naše kladionice na pobedu Ajntrahta protiv Darmštada je 1.55. Meč u Frankfurtu počinje u 20:45.


Jedan od derbija kola između Novog Pazara i TSC-a bio je veoma uzbudljiv, napet i neizvestan. Domaćin je slavio (2:1) posle preokreta i tako uvećao svoje šanse da može da bude u grupi timova koji će predstavljati Srbiju u nekom evropskom takmičenju.

BESPREKORNA FIZIČKA PRIPREMLJENOST

Pred početak priprema stigao je novi trener. Damira Čakara zamenio je Aleksandar Stanković, mladi stručnjak koji insistira da njegove ekipe igraju agresivan i napadački fudbal.

U našoj igri dosta toga polazi iz srednje zone i tranzicije. To se malo kosilo sa nekim mojim shvatanjem i filozofijom fudbala. Dobro je što smo imali duži pripremni period kako bih, pre svega, sebe ubedio da imam igrače koji mogu da deluju drugačije, a posle je trebalo ubediti njih da neke stvari mogu drugačije da rade – objašnjava Stanković za MaxBet sport.

Strateg plavo-belih pohvalio je i upravu koja je u svakom momentu na usluzi igračima i stručnom štabu. Čelni ljudi kluba su u dogovoru sa stručnim štabom u pauzi prvenstva doveli nekoliko kvalitetnih i proverenih igrača. Kako Stanković ističe, najbitnije je da svi igrači budu maksimalno fizički spremni jer je to preduslov dobrih rezultata.

Moderan fudbal se zasniva na besprekornoj fizičkoj pripremljenosti. Težimo ka tome da ekipa dosta vremena provodi na polovini protivnika, da u svakom trenutku bude spremna da reaguje ka napred. Pokušavamo da protivniku ne dajemo puno vremena za reakciju, a ujedno želimo da organizovano delujemo u svim fazama igre – kazao je trener Pazaraca i nagalašava da će uvek forsirati ofanzivan stil igre, na gol više.

Igrači i stručni štab proslavljuju pobedu protiv TSC-a (Foto: FK Novi Pazar)

PROVERENE SNAGE

U pauzi prvenstva otišao je kapiten Stefan Lončar, kao i lokalni momak i ljubimac navijača Sead Islamović. Ono što je odmah upalo u oči pred početak meča sa TSC-om je to da je u startnoj postavi svoje mesto našao samo jedan od novajlija – Petar Đuričković. Može se reći da je upravo on, iako igrač ofanzivnijih karakteristika, igrao na poziciji koju je pokrivao Lončar, dok je kao defanzivni vezni delovao Miljan Momčilović. Uz njih centrani triling u manevru činio je i Dušan Mijić, igrač lucidnih poteza i ogromnog iskustva.

Stanković se, dakle, odlučio da od starta krene sa proverenim snagama. Verovartno je želeo da vodi računa i o hemiji ekipe i stepenu uigranosti onih igrača koji su praktično na svojim leđima izneli celu jesenju polusezonu. Na golu je maestralni Kljajić, ispred sebe je imao štoperski bedem koji su činili Rubežić i Joksimović, dok su bočne straže držali pouzdani Jović i Pešukić. Četverac sa kormilarom, možda i najuigraniji u Superligi.

Ideja da se Momčiloviću ukaže poverenje kao zadnjem veznom pokazala se potpuno ispravnom. Partizanov đak još jednom je demonstrirao visok stepen fudbalske inteligencije i neretko sa elegantnim iznošenjem lopte i pravovremenim pasovima sekao odbranu rivala kao sir. Mijić i Đurašković su delovali ofanzivnije, ali ovi prekaljeni univerzalci pokazali su da ne beže od defanzivnih zadataka i veoma odgovorno su izvršavali sve obaveze.

Utisak je da su Pazarci protiv tima iz Bačke Topole dobili bitku po bokovima. Sve bolji Bojica Nikčević neumorno je špartao uz desnu aut liniju, vrebajući priliku da rivalu zada udarac. Uporan i konstantan kao i obično, nagrađen je golom za izjednačenje deset minuta pre kraja. Po drugoj strani dejstvovao je Nenad Gavrić. Poslovično veliki radnik dosta se trošio obavljajući defanzivne zadatke, a kada je bila potrebna sveža krv u napadu, Stanković je izvukao “keca iz rukava”. Poslednjih pola sata na terenu je proveo Miloš Filipović, zimsko pojačanje iz Kolubare. Već u prvom napadu pokazao je odlučnost i najavio svoje blistavo veče, koje je ukrasio sa dve asistencije za veliki preokret.

Pored Filipovića, miris baruta na zaleđenom terenu “CaizCoin” stadiona osetili su još Kurdić, Radovac i Stanojlović, koji je na kraju bio “ubica svog tima” jer je golom u samom finišu presudio klubu koji ga je pozajmio Novom Pazaru do kraja sezone. To je fudbal i sigurno mu niko u Topoli zbog toga neće da zameri. Uostalom, mladi napadač je samo potvrdio da se radi o velikom talentu i igraču sa istančanim njuhom za gol.

SAMO JEDNA KOCKICA U MOZAIKU KOJI SE SKLAPA

Treninzi su najvažniji. Tu se sprovodi obuka i isprobavaju taktičke zamisli, a ja u to nenormalno verujem. Na treninzima insistiramo na fokusu, koncentraciji, svesnosti i komunikaciji i ja kao trener tu puno naučim. Ipak, na kraju se sve svodi na to da igrači moraju da veruju u sebe, da znaju da vrede i da se svaki dan takmiče sa sobom – kaže Stanković.

Sada je svima jasno da je Novi Pazar jedna skladna celina koja zna šta želi, a još važnije – zna kako da ostvari to što želi. Želja nije tajna, već san kome se stremi. Izlazak u Evropu naredne sezone je ono o čemu mašta svaki navijač ovog kluba, ali i stanovnik ovog grada u ekspanziji na jugozapadu naše zemlje.

Novi Pazar je grad fudbala (Foto: FK Novi Pazar)

Do kraja sezone ima još puno da se igra. Svesni su u Novom Pazaru da je pobeda nad TSC-om samo jedna kockica u mozaiku koji se sklapa. Zato se poziva na oprez i stišavanju euforije koja je, hteli to ili ne, prisutna. Već u nedelju plavo-beli dočekuju Nenada Lalatovića i njegov Radnički. U najavi je još jedna vrela pazarska noć.

PROČITAJTE JOŠ:

IZNENAĐENJE Zvezda prodala napadača! Sledeća stanica je Austrija

TOPLA PRIČA IZ MILANA Stanković se fotografisao sa Albancima! Evo šta su oni rekli o njemu (FOTO)

Kliknite da ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.