Budimo u kontaktu

SRBIJA FUDBAL

GORDAN PETRIĆ PRED TEŠKO GOSTOVANJE: Rasterećeno na “Marakanu”! Pavkov je došao spreman, bez viška kilograma

Matija Tepavcevic

Objavljeno

,

Gordan Petrić (Foto: FK Čukarički)

Došla je legenda Partizana ove zime na Banovo brdo. Prvu veliku utakmicu će da ima protiv Crvene zvezde u subotu od 16:00 na beogradskoj “Marakani”.


SERIJA A: Kvota na pobedu Bolonje protiv Verone u našoj kladionici je 1.65. Utakmica je na programu od 20:45. 


Trener “brđana”, Gordan Petrić, izneo je svoje utiske pred meč sa Zvezdom.

– U početku je uvek neizvesno, posle priprema je pitanje kako će ekipa reagovati u prvim zvaničnim utakmicama. Odigrali smo dva meča, jedan na stranu, u Surdulici, malo ko je očekivao da ćemo tamo pobediti sa 3:0. Baš zbog te neizvesnosti koju sam pomenuo, i mi i Radnik smo promenili nekoliko stvari u ekipi. Stekli smo sigurnost, ali protiv Železničara smo bili previše nervozni u većem delu utakmice. Rival je pokazao da je prilično neugodan, ali smo uzeli šest bodova iz dva kola. 

DA IGRAČI POŠTUJU DOGOVOR

Pred timom Gordana Petrića teška je utakmica u subotu na “Marakani”.

– Meč protiv Crvene zvezde treba da bude rasterećenje za naše igrače, da pokažu šta mogu i da se pridržavaju dogovora koji ćemo imati. Što se tiče punog stadiona, imaju ovi momci već dosta iskustva, između ostalog i ove sezone u evropskim susretima. Ne može to da bude opravdanje, može samo da im bude motiv više. Od kako sam došao ovde, uvek im tražim da se rasterete, pa će tako biti i pred ovu utakmicu. Ne smeju da budu nervozni, ali moraju da preuzmu odgovornost. I ako pogreše, treba da nastave dalje, da poštuju dogovor koliko god je to moguće. 

Veći pritisak pred ovu utakmicu imaju fudbaleri Crvene zvezde.

– Biće to zanimljiva utakmica za oba tima. Oni su u većem moranju od nas, možda i to bude naša šansa. U prva dva kola smo uzeli ono što smo očekivali i planirali, dobili smo mir. Ponavljam, želim da se igrači sada rasterete i da pokažu ono što mogu. 

MILOJEVIĆ ZNA DA IGRA NA REZULTAT

Crvena zvezda je kao i Čukarički ove zime promenila trenera.

– Gledao sam ih, naravno. Malo drugačije izgledaju od kako je ekipu preuzeo Vladan Milojević. On je trener koji zna da igra na rezultat, zna kao funkcioniše Crvena zvezda, zna dosta igrača iz naše lige. Treba da uradimo nekoliko domaćih zadataka da bismo se suprotstavili Zvezdi, ali oni su favoriti u svakom trenutku. Sve ćemo saznati na terenu.

Čukarički je dobio veliko pojačanje u smiraj prelaznog roka, kada je opremu zadužio nekadašnji napadač Zvezde Milan Pavkov.

– Pavkov je došao pre nekoliko dana, trenirao je sa ekipom na pripremama u Dubaiju, ali je odigrao tek jednu ili dve prijateljske utakmice. Uverio sam se da je došao spreman, bez viška kilograma, nije se opustio. Kod Mela je drugačija situacija, potrebno mu je još dve-tri nedelje kako bi došao u top formu, pre svega što se tiče fizike. Videlo se još na pripremama i u meču protiv Železničara da je on napadač koji zna da igra. Takođe, i Guzmanu je potrebno nekih dve-tri nedelje, ali se vidi da zna da čita igru, ostaje mu da nadoknadi ono što smo mi radili na pripremama. Sigurno da su to kvalitetni igrači, pa je sada „roster“ pomalo i preveliki. Trebalo bi da svi dobiju minutažu, ali pitanje je hoće li moći da bude tako – izjavio je Gordan Petrić.

Kliknite da ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.