Budimo u kontaktu

SRBIJA FUDBAL

PLAN OD MARTA Srbiji trebaju promene, novi aduti i da “isplivaju” samo pobednici

Mirko Markovic

Objavljeno

,

Foto: Starsport

(Od specijalnog izvestača iz Dohe)

Ne treba cupkati u mestu. Neuspeh na Mundijalu zahteva detaljnu analizu struke. Od starta priprema do eliminacije. Potrebno je podvući crtu i krenuti uskoro kockati planove za nove kvalifikacije.


Alžir: Na meču Paradu – Saura, naša kladionica nudi kvotu 2.50 za igru ug 3+.


Od kukanja nema ništa, a dobar žreb u kvalifikacijama za EP 2024. godine, daje ogromnu nadu da će biti prilike za popravni “orlova”. Plasman u Nemacku je imperativ i jasan zadatak da se dođe do cilja. Naredni Mundijal je mnogo dalje, ali od marta su potrebne promene u timu. Sveža “krv”, igrači pobednici i neki mlađi da polako dolaze na scenu.

Nije to lagan posao. Mnogi su još “zeleni”, a od postojeceg kadra, kapiten reprezentacije i nosilac igre dugi niz godina Dusan Tadić nalazi se u poznim igračkim godinama. U novembru je napunio 34, pa je logično da mu se traži polako naslednik. Nema ga na vidiku, ali Saša Lukić, Sergej Milinkovic Savić su u Kataru naučili lekciju i moraju da preuzmu palicu. Šansu čeka i dobiće je Ivan Ilić.

Gledajući godine, od kraja reprezentativne karijere nisu daleko Stefan Mitrović, Filip Mladenović, Filip Đuričić, Darko Lazović, Nemanja Gudelj i Marko Dmitrović. Na selektoru je da proceni, koliko svaki od njih može da doprinese.

Aleksandar Mitrović je i dalje temelj ekipe, kada je zdrav može da bude adut Filip Kostic. Plus je golman Vanja Milinković Savić, a treba naci jos nekog iz drugog plana. Videti napredak: Uroša Račića, Mihaila Ristića, Marka Grujića i osveziti, što je mnogo važno poslednji bedem. Priliku ceka Srđan Babić, a Uroš Spajić je do povrede kolena bio deo ove generacije.

Nije na odmet napomenuti da već važni šrafovi tima, kao sto su Dušan Vlahović i Strahinja Pavlović, imaju svega 22, odnosno 21 godinu. Okosnica tima je tu, kao i mlade snage, što ostavlja prostora za dobre rezultate. Roster treba proširiti bez dileme, a možda iz kvantiteta se pojavi novo super resenje. Promene su potrebne, tu nema dileme kao da se izaberu “pobednici” sa karakterom.

 

5 Komentara

5 Comments

  1. Konstatacija

    07.12.2022. at 11:37

    Pavlovic ne da ne treba da se pominje kao okosnica nego nikad vise ne bi smeo biti na spisku,kao ni Milenkovic,Veljkovic i Mitrovic.Najbolji nas stoper je Erakovic bez konkurencije.Znajuci Piksija i njegovu tvrdoglavost,ne sumnjam da ce apsolutno svakog sa spiska ponovo pozvati da dokaze javnosti da im veruje,na zalost.

    • Nemanja

      07.12.2022. at 18:08

      Ti nisi normalan.

      • Nik

        08.12.2022. at 14:39

        Bas tako

    • Neko

      07.12.2022. at 22:50

      Ne znam na čemu si ali na čemu god da si ne gledaš fudbal i navijač si Zvezde.

  2. стихоклепац

    07.12.2022. at 18:38

    Близаначка је туга преголема
    хтели би да дискутују, ал памети нема
    Види Пикси како знаш
    како знаш, како знаш
    у Репку да нас угураш
    како знаш, како знаш!

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.