Budimo u kontaktu

Ostali sportovi

POBUNA U AMERICI Transrodna plivačica dominira! Haos nastao zbog prizora u svlačionici: Videle smo muške genitalije!

Djordje Miljanic

Objavljeno

,

Lija Tomas (Foto: Printskrin)

Mnogo prašine se diglo “preko okeana” zbog pitanja da li bi trebalo da se dozvoli biološkim muškarcima da se nadmeću sa takmičarima ženskog pola. Mišljenja su podeljena, a debati kao da nema kraja.


LIGA 1: Kvota kladionice MaxBet na pobedu Nice u istoimenom gradu protiv Ažaksioa je 1.60. Utakmica počinje u 21.00.


Lija Tomas se nije proslavila u plivanju kao muškarac, ali kada je promenila pol, došli su i bolji rezultati. U vezi sa ovom temom se mnogo pričalo u Sjedinjenim Američkim Državama, pošto mnogi smatraju da nije fer da se ona takmiči u ženskoj konkurenciji.

Najglasnija u kritikama pomenute plivačice je bila Rajli Gejns, ali ne zbog dominacije u bazenu, već zbog prizora u svlačionici.

– Nismo dale svoj pristanak, nisu nas ni pitali. U toj svlačionici smo se okrenule i tamo je bio biološki muškarac od 193 centimetra, koji je spustio pantalone i gledao nas kako se svlačimo. Bile smo izložene muškim genitalijama – rekla je Gejns tokom razgovora za “Foks” i poručila da su neophodne posebne svlačionice za transrodne sportistkinje:

– Pre godinu ili dve ovo bi se moglo smatrati nekim oblikom se*sualnog napada ili voajerizma. Sada čak i dopuštaju da se to dogodi.

Rajli dodaje da su “ljudi preplašeni da pričaju o tome”, posebno misleći na svoje koleginice koje se takođe takmiče na turnirima u plivanju, dodajući da “ako se budu žalili na to, neće diplomirati”.

PROČITAJTE JOŠ:

PROMENA DELEGATA Legendarni predsednik Zvezde u Skupštini FS Srbije!

I DALJE GA ŽELE Kampacu Real bio prva opcija, pa objasnio zašto je došao u Zvezdu: Ne smeta mi više što ne igram Evroligu!

Kliknite da ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.