Budimo u kontaktu

REPREZENTACIJE KOŠARKA

POGLEDAO U PAPIR, PA REKAO “BRAVO” Pešić zadovoljan izdanjem Srbije: Ne treba da se očekuje previše

Djordje Miljanic

Objavljeno

,

Svetislav Pešić (Foto: FIBA)

Popularni Kari je izneo svoje viđenje utakmice. Bilo je teško, ali je pronašao nekoliko pozitivnih stvari.


NBA: Naša kladionica daje kvotu 1.85 da će Nikola Jokić da postigne više od 24 poena na utakmici između Denvera i Bostona od 01.00.


Reprezentacija Srbije je ostvarila još jednu pobedu u kvalifikacijama za Svetski kup 2023. godine. Ovoga puta je bila bolja od Velike Britanije u Njukaslu, a do uspeha je došla posle neizvesne završnice.

Po okončanju utakmice, po običaju je organizovana konferencija za medije, tokom koje su govorili selektori timova. Svoje izlaganje Svetislav Pešić je započeo pogledavši u papir sa statistikom, pa rekavši jedno “bravo”. Zatim je nastavio:

– Znali smo šta možemo da očekujemo od ove utakmice i da igramo protiv veoma motivisanog tima koji je zaista tim u pravom smislu te reči. Dugo vremena igraju zajedno. Mi smo dva-tri dana zajedno trenirali sa praktično novom ekipom. Srećan sam ne samo zbog pobede iako je to naravno važno, već i zbog stava koji su moji igrači pokazali. Koncentracije, dobre statistike, imali smo 16 ofanzivnih skokova, 18 asistencija i 10 ukradenih lopti, brojke su odlične. To je razlog zbog kog volim da kažem svojim igračima bravo i da im čestitam. Ne možemo da očekujemo više. Ne treba očekivati previše, već da svi shvate da ako hoćete da pobedite ovde protiv ovako agresivnog tima da morate da se držite zajedno i to smo uradili – rekao je Pešić.

“Orlovi” će sledeću utakmicu da odigraju protiv Turske, koja je deklasirala Belgiju:

– Svaka utakmica sada je važna, igramo sa Turskom sada, pa u februaru još dva meča. Imamo tešku grupu, mnogo timova ima šansu za prolaz. Turska je odličan tim, pokazala je to i protiv Belgije. Igramo kod kuće u našoj dvorani, siguran sam da ćemo imati podršku publike. To je ovom mladom timu potrebno u ovom momentu – jasan je Pešić.

PROČITAJTE JOŠ:

FIBA KVALIFIKACIJE Težak poraz Grčke od Letonije, rezultati idu naruku Srbiji! Evo kakvo je trenutno stanje na tabeli

EVROLIGA Radonjić ostavio Zvezdu samu na dnu tabele! Panatinaikos se diže, ubedljiva pobeda protiv velikana

1 komentar

1 komentar

  1. StojSha

    StojSha

    12.11.2022. at 03:36

    Овај нам је и даље селектор???

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.